Aktuális

Bocsánatkérést vár az eltűnt matróz családja

Címkék
hajóbaleset

Bors

Létrehozva: 2019.06.04.

<p>Ügyvédhez fordult a dunai hajókatasztrófában elsüllyedt Hableány matrózának családja, mert szerintük az lett volna az elvárható minimum, ha a vétkes szállodahajó üzemeltetője megkeresi a magyar áldozatok hozzátartozóit, hogy részvétet nyilvánítson, és bocsánatot kérjen tőlük.</p>

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A megfeszített kutatások ellenére továbbra sem találják a múlt szerda éjjel városnézés közben balesetet szenvedett Hableány turistahajó kétfős magyar személyzetét és a dél-koreai utasok holttestét. Tegnap Julika néni (81), az eltűnt matróz édesanyja vidéki otthonából két órát utazott a tragédia helyszínére.

Megrendülten nézte a folyót, amely elnyelte fiát, Pethő Jánost. Szerencsére mellette volt másik fia, Tibor, aki leültette, és nem engedte felállni, amíg nem nyugodott meg.

– Most már elhiszem, hogy a rohanó Dunában esélye sem volt a fiamnak a túlélésre – nyilatkozta zokogva a Lokálnak Julika néni. – Kétségbeejtő, hogy az én Janikám valahol a folyó mélyén fekszik. Nekem ő mindig az én kisfiam marad, akiért állandóan aggódtam, és boldog voltam, ha átölelhettem. Már csak abban bízom, hogy végre megtalálják őt, és méltó módon elbúcsúzhatok tőle. Különben addig se gyászolni, se megnyugodni nem tudunk.

Közben a szerencsétlen sorsú matróz öccse, Pethő Tibor nyugállományú honvéd őrnagy minden követ megmozgatott, hogy megtudja: a múlt szerdai viharos éjszakán valóban az ő testvére volt szolgálatban, és valóban őt nyelte el a hullámsír. De hivatalos információt még a bátyja munkáltatójától sem kapott.

– Ezért döntöttünk úgy az édesanyámmal, hogy jogi képviselőt fogadunk. Felkértük Magyar György ügyvédet, hogy járjon el helyettünk, keresse fel ő Jani munkahelyét, és adjon választ a kérdéseinkre – sóhajtotta az őrnagy. Hozzátette: végtelenül cinikusnak és embertelennek tartja, hogy a Viking Sigyn szállodahajó üzemeltetője még mindig nem kereste meg a kétfős magyar személyzet családtagjait. Ugyanis az elvárható minimum az lett volna, hogy az úszó luxusszálloda tulajdonosa részvétet nyilvánít és bocsánatot kér a kapitány és a matróz hozzátartozóitól. Dr. Magyar György szerint aggályos, hogy a Viking Sigyn hajó szabadon elhagyhatta Budapestet.

(via Lokál)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek