Aktuális

Csodabogyóból készült az év pálinkája

Címkék
pálinka

R. K.

Létrehozva: 2019.06.22.

Fogadjunk, hogy még nem ivott berkenyepálinkát! Nem csoda, ez a növény ugyanis annyira ritka és különleges, hogy vélhetően a főzőknek eszükbe sem jut hozzányúlni. Talán már csak a rendelkezésre álló mennyiség miatt sem. Dö­mötöri Zsolt azonban gondolt egy nagyot, kockáztatott és nyert. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny bírái úgy gondolták, hogy az 50 kifőzde összesen 331 pálinkája közül az övé a legjobb. 

– A fekete berkenyéről tudni kell, hogy ritka gyümölcs, amely rendkívül egészséges, sőt  talán a legegészségesebb. Kiváló lekvár- és pálinka-alapanyag. Brutális vitamintartalma van – mondta el a Borsnak Dömötöri Zsolt. – Kevésbé intenzív az íze, mégis rendkívül különleges ízvilággal bír. Érződik benne az őszi erdő illata, a gyógynövényes aroma, a markánsság, és némi fanyarság is – jellemzi díjnyertes pálinkáját Zsolt.

A feketeberkenye-pálinkát busásan meg kell fizetni, a szakember vadhúsból készült ételek előtt felvezető italnak ajánlja.

Díszfaként is árulják

A fekete berkenye alapvetően a tengerentúlról származik, 1,5-2,5 méter magas bokor, aminek termése július közepére érik be. Lombja ősszel piros színt ölt, ezért díszfaként is kínálják. Erősen víz- és fényigényes növény, a fagyok nem károsítják. A termését csodabogyóként tartják számon, mert akkora a vitamintartalma és annyi pozitív élettani hatása van.

Íme a vélemény!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek