Aktuális

Fejére borult kocsik az M3-asnál: forgalommal szemben menekült a vízzel telítődő autóból Hanka kutya

Címkék
baleset

L. B.

Létrehozva: 2019.06.22.

Még a helyszínre érkező tűzoltók is meglepődtek azon, hogy mindenki élve szállt ki abból a két kocsiból, amelyek lesodródtak az M3-as autópályáról Gödöllő térségében. Polyák Zoltán a kutyájával indult munkába, de egy ve­zetésoktató váratlanul kiütötte az útról.

– Szakadt az eső, alig lehetett látni, de a belső sávban nagy sebességgel próbált előzni. Állt a víz az úton, oldalról belém csúszott, mindkét jármű elkezdett pörögni. A szalagkorlát úgy megdobott, hogy egy százméteres csúszás után egy vízzel teli árokban kötöttünk ki. Eszméletvesztés esetén könnyen megfulladhattam volna – emlékezett vissza a Borsnak Zoltán, aki zúzódásokkal megúszta a balesetet.

A férfi Hanka nevű siba inu fajtájú kutyája az ütközés után kiszabadult a bokszból, és a törött ablakon keresztül futásnak eredt. A gazdája próbálta elkapni, de a kutya a sztráda szemközti sávja felé vette az irányt. Eközben Zoltán felesége otthon egy bejegyzést tett közzé a Facebookon, amiben leírta a történteket. A posztot több ezren megosztották, Hanka pedig egy órán belül előkerült.

– Nem sokkal később valaki már írt is, hogy a pár száz méterrel odébb lévő pihenő vécéjében bujkál szegény. Ha megijed valamitől, gondolkodás nélkül elkezd szaladni. Amikor észreveszi, hogy nem lát minket, elbújik valahová. Az volt a szerencséje, hogy a sztrádán nem csapta el senki – magyarázta Nagy Bea.

Most vették a kocsit

Miután Zoltán hazakerült, a postás is éppen megérkezett, aki a totálkáros autójuk törzskönyvét hozta. – Másfél hete vásároltuk a kocsit, de tette a dolgát, megvédett. Szerencsére Hanka is jól van, csak az egyik lábát húzza egy kicsit, a lelki sérülést pedig idővel kiheveri – mondta Zoltán.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek