Aktuális

Kikészül a magányos úszástól Milák Kristóf

szs

Létrehozva: 2019.06.05.

Egy nyilatkozatában Milák Kristóf azért morgolódott, mert az edzésein egyedül rója a medencében a kilométereket, és számára ez lélekölő.

Forrás: Bors

Miután Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke értesült az Eb-aranyérmes klasszis gondjáról, rögvest hozzákezdett a baj orvoslásához. 
Mindez épp azzal egy időben zajlott, hogy minden idők legkiválóbb úszója, Michael Phelps elismerte, pszichológushoz jár, mert pályafutása befejezése után kiüresedett az élete.

Az ér­di Phelpsnek is becézett 19 éves magyar fenomén előtt még nagy célok lebegnek, ám ahhoz, hogy ezeket el tudja érni, ki­egyensúlyozottnak kell lennie nem csak testileg, lelkileg is.   – Milák egyelőre Kós Hubert társaságában tréningezik, az újpesti fiatal segít neki a monotónia csökkentésében – mondta Wladár, majd így folytatta:

– De van ennél is jobb ötletünk: a Honvédhoz olyan ifjakat irányítunk, akik segíthetnek neki e téren, egy kisebb klubot építünk a pillangóspecialista köré. A magányos úszóedzés kiválthat lelki traumákat, és nem szeretnénk, hogy a júliusi, kvangdzsui vb-re aranyérem-esélyes úszónk ne csúcsformában utazzon.
Wladár becsüli Milákot, aki ahelyett, hogy részt vett volna az Úszó Bajnokok Ligája indianapolisi versenyén, elutazott a tokiói nyílt bajnokságra, ahol azt kívánja felmérni, jövőre mi­ként akklimatizálódhat a ja­pán fővárosban rendezendő olimpián. 

– Ezzel persze elesett húsz­ezer dollár pénzdíjtól, azaz közel hatmillió forinttól – tette hozzá Wladár.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek