Aktuális

Okosgép irányítja Claudia otthonát

Kovács Szilárd

Létrehozva: 2019.06.04.

A rendszer minden kívánságát teljesíti a sztárnak, bár néha visszabeszél a ház úrnőjének.

Forrás: Végh István

Nagyszájú digitális asszisztens segíti Liptai Claudiát. A több nyelven kommunikáló, határozott női hangon csicsergő programja kis túlzással egy komplett háztartást is képes elvezetni. A rendszer parancsokat teljesít, úgyhogy Claudiának csak ki kell nyitnia az ajtót, és virtuális barátnője azonnal a rendelkezésére áll: kérhet zenelejátszást, információkat az időjárással vagy a forgalommal kapcsolatban, figyelmeztetéseket állíthat be, sorozatokat vagy filmeket keres meg a világhálón, hangoskönyveket játszhat le vele, de hang- és videóhívásokat is kezdeményezhet vagy fogadhat. A háztartásban más is dirigálhat a rendszernek, így akár a párja, Pataki Ádám, vagy nagylánya, Panka is képes pár szóval állítani az otthonuk hő­mérsékletén vagy a lámpák fény­erején. 

Clau az ottho­ni rendszert férjének köszönheti, tapasztalatairól az Édeskettes legutóbbi élő show-ján mesélt. Az okoshölgy akkor „költözött be” hozzájuk, miután házasságkötésük után maga mögött hagyta leánylakását, ahol korábban Panka lányával lakott, és Ádámmal, valamint közös gyermekükkel, Marcival birtokba vették kertes házukat. 

– Olyan házunk van, hogy ihaj! Sőt most már egy nagyon ügyes nő is lakik benne. Páran biztos tudják, hogy az egy olyan kis nőcike, akivel még be­szélgetni is lehet, és mindent megcsinál. Egyébként tényleg mindenre válaszol, vissza is pofázik né­ha, amikor beszélge­-
tek ve­le – osztotta meg az él­ményeit Claudia. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek