Aktuális

Terror a pápai suliban: kötözéssel, felgyújtással fenyegették diáktársaikat – az áldozat csak sírt, nem mert beszélni a borzalmakról

Címkék
erőszak

Bors

Létrehozva: 2019.06.23.

<p>Összekötözéssel, megveréssel és felgyújtással fenyegette meg diáktársait három fiatalkorú az egyik pápai iskolában. A megfélemlített gyerekek beszélni sem mertek a terrorizálásról.</p>

Három fiatalkorú 2017 szeptemberében a tanévkezdés után elhatározta, hogy az egyik iskolatársuktól különféle értékeket szerezzenek meg. Sz. G. B.-t az óraközi szünetekben többször körbeállták, lökdösték és követelték tőle, hogy készpénzt, mobiltelefont, vagy tabletet adjon át nekik.

A szerencsétlen gyereket összekötözéssel, megveréssel és felgyújtással is megfenyegették, amiktől komoly félelem alakult ki benne, a történtekről senkinek nem mert szólni. Végül rábírták arra, hogy egy tablet készüléket elhozzon otthonról, amit elvettek tőle.

A terrorizálás alatt legtöbbször jelen volt V. P. is, aki többször rájuk szólt, hogy hagyják békén a társát. Ahelyett, hogy hallgattak volna rá, őt is megfenyegették, hogy hozzon nekik otthonról értékeket, különben vele fogják folytatni az erőszakoskodást. V. P.-ben is sikerült komoly félelmet kelteniük, de ő nem tett eleget a követeléseknek, nem volt otthonról mit elhoznia.

A szóbeli fenyegetéseken túl a három támadó Sz. G. B.-t kétszer az iskolaudvaron bántalmazta, melyet egyszer a felügyelő pedagógus is észlelt. Az áldozat sérüléseket nem szenvedett, azonban a történtek annyira megviselték, hogy folyamatosan sírt.

Az ügyészség mindhárom fiatalkorú vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart kedden.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek