Aktuális

V4NA: Rács mö­gött is gyil­kol­ná­nak a ra­di­ká­lis isz­lam­is­ták

Bors

Létrehozva: 2019.06.24.

<br /> <strong>Már át­vette a pá­ri­zsi ügyész­ség a csü­tör­töki Le Havre bör­tö­né­ben tör­tént tá­ma­dás ügyét, írja a Le Fi­garo. Egy ter­ro­riz­mus miatt el­ítélt fog­va­tar­tott tá­madt rá vas­ru­dak­kal két fegy­őrre, akik kór­házi ápo­lásra szo­rul­tak. A helyi bör­tönőr szak­szer­ve­zet szi­go­rí­tá­so­kat sür­get.</strong>

Olivier Duval, a helyi börtönőrök szakszervezetének delegáltja elmondta, csak Le Havre börtönében 30-40 radikalizálódott fogvatartott található, ami súlyos veszélyforrás a börtön személyzetére nézve- tudósít a V4NA.

A párizsi ügyészség „fegyverrel elkövetett szándékos erőszak miatt indított nyomozást, amelyet közszolgálatot ellátó személy ellen követtek el és 8 napon belül gyógyuló sérülést okoztak.” Az elkövetőt sikerült gyorsan semlegesíteni és a fegyelmi részlegbe helyezni.

Március elején, az Orne megyei Condé-sur-Sarthe városában egy szintén radikalizálódott rab kerámia késsel támadt két börtönőrre, miután élettársával mintegy 10 órára elbarikádozta magát a börtön családi életre fenntartott külön egységében.

A radikalizálódott iszlám terrorista rabok súlyos problémákat okoznak Franciaország mellett Belgiumban is.

A belga hírszerző szervek már korábban elismerték, hogy a börtönökben komoly veszélyt jelent a rabok radikalizációja.  Egy, a börtönben radikalizálódott és muszlim hitre tért férfi tavaly májusban a belgiumi Liège-ben, miközben éppen 48 órás eltávozáson volt, három embert gyilkolt meg és további négy rendőrt megsebesített.

Tavalyi adatok szerint a belga börtönökben 130 olyan radikális terroristát tartanak fogva, akiket valamilyen terrorista cselekedet vagy annak előkészítésének gyanúja miatt küldtek rács mögé. 

Belgium és Brüsszel a fogvatartott radikálisok közötti kapcsolatok miatt a jövőben is komoly terrorfenyegetettséggel néz szembe, akárcsak Franciaország.

(Ripost)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek