Aktuális

Vb-n játszik a Szeged focistája

K. B.

Létrehozva: 2019.06.14.

Az NB I-ből ment a franciaországi világbajnokságra a Szent Mihály jamaicai középpályása, Marlo Sweatman. Szegedi csapattársai, barátnői itthonról szorítanak neki.

Forrás: AFP

Miközben a ma­gyar élvonalban való bennmaradásért küzd a Szent Mihály, ja­maicai játékosa a világ legjobb focistái közt focizik a kontinenstornán – ez korábban a női NB I-ből csak a Fradi légiósának, a nigériai Ebere Orjinak si­került 2015-ben. A férfiak közül pedig legutóbb öt éve, szintén a zöld-fehérektől Muhamed Besic szerepelt vb-n.

– Marlo év elején került hozzánk, amikor lejárt a szerződése Hollandiában. Megszerzésében hatalmas szerepe volt csapatjátékosának, Bartalis Barbarának, akivel korábban egy csapatban játszott, és jó barátságot ápolnak – mesélte a Borsnak a Szent Mihály edzője, Hódi Mi­hály. – Megegyeztünk az anyagiakban, szállást és étkezést biztosítunk neki, de szerény lány, nincsenek extra igényei. A csapatba is hamar beilleszkedett, Szeged pedig lenyűgözte.
Marlo igazi profi, edzéseken kívül különtréningeken képzi magát, a jamaicai szövetségi kapitánytól egyéni edzéstervet is kapott, hogy felépítse magát a vb-re.

– A csapat küldött neki egy videóüzenetet, amiben elmondtuk neki, mennyire büszkék vagyunk rá, és szurkolunk neki – mondta a tréner, aki Marlo rúgótechnikáját és passzjátékát emelte ki erősségként. S miközben a csapat sztárja a világ legjobb játékosai közt focizik, klubja osztályozót vív a élvonalban ma­radásért a Mol Vidivel.

– Ahogy mi szurkolunk Marlónak a vb-n, úgy ő is szorít nekünk a bennmaradásért. Az első meccset 6-1-re megnyertük, szombaton utazunk Székesfehérvárra a visszavágóra. Reméljük, azt is sikerrel vívjuk, és az NB I-be várjuk vissza Marlót – tette hozzá Hódi Mihály.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek