Aktuális

1 perc alatt 3 pizzát nyújt ki Linda

Címkék
pizza

Zs.V. 

Létrehozva: 2019.07.05.

Valójában nem is kell neki egy egész perc: 54 másodperc elég Pigniczki Linda Rebekának, hogy három pizzatésztát szép kerekre nyújtson, és még a feltéteket is rátegye. Naponta több száz pizzát készít el így, másodpercek alatt a sándorfalvi lány, aki új élet reményében költözött külföldre. Előbb hét éve Angliában, a Domino's pizzázóban találta meg a számításait, de két év után már a cég egyik svájci éttermében kötött ki. Annyira ügyesen megtanulta a tésztanyújtás fortélyait, hogy mára több díjat is bezsebelt.

– Angliában egy kisebb versenyen 3. lettem, de Svájcban 2017-ben már 1. helyezett: ott készítettem el 54 másodperc alatt a három pizzát – mondja a Borsnak a 26 éves lány, aki most az Európa-bajnokságot tervezi bevenni Amszterdamban. 

A feladat egyszerűnek tűnik, de nem az: ki kell nyújtani a tésztát, mehet rá a szósz, és bizonyos feltétek, például gomba, de másodpercek alatt. A sütés már nem számít bele a versenyidőbe, csupán az elkészítés idejét mérik. Linda úgy készül fel – bár természetesen van tanítója –, hogy eleve versenyszerűen állítja elő a rendeléseket. Igaz ugyan, hogy az Eb-n svájci színekben indul, de mindenképp elrejt egy kis magyarságot a pizzáin. Persze nem akar Európában megállni, a kétévente megrendezett világversenyre, Las Vegasba is szeretne kijutni.

– A világrekordot is szeretném megdönteni, van pizzakészítő, aki 32 másodperc alatt is elvégzi a feladatot. Na ez az igazi kihívás! 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek