Valójában nem is kell neki egy egész perc: 54 másodperc elég Pigniczki Linda Rebekának, hogy három pizzatésztát szép kerekre nyújtson, és még a feltéteket is rátegye. Naponta több száz pizzát készít el így, másodpercek alatt a sándorfalvi lány, aki új élet reményében költözött külföldre. Előbb hét éve Angliában, a Domino's pizzázóban találta meg a számításait, de két év után már a cég egyik svájci éttermében kötött ki. Annyira ügyesen megtanulta a tésztanyújtás fortélyait, hogy mára több díjat is bezsebelt.
– Angliában egy kisebb versenyen 3. lettem, de Svájcban 2017-ben már 1. helyezett: ott készítettem el 54 másodperc alatt a három pizzát – mondja a Borsnak a 26 éves lány, aki most az Európa-bajnokságot tervezi bevenni Amszterdamban.
A feladat egyszerűnek tűnik, de nem az: ki kell nyújtani a tésztát, mehet rá a szósz, és bizonyos feltétek, például gomba, de másodpercek alatt. A sütés már nem számít bele a versenyidőbe, csupán az elkészítés idejét mérik. Linda úgy készül fel – bár természetesen van tanítója –, hogy eleve versenyszerűen állítja elő a rendeléseket. Igaz ugyan, hogy az Eb-n svájci színekben indul, de mindenképp elrejt egy kis magyarságot a pizzáin. Persze nem akar Európában megállni, a kétévente megrendezett világversenyre, Las Vegasba is szeretne kijutni.
– A világrekordot is szeretném megdönteni, van pizzakészítő, aki 32 másodperc alatt is elvégzi a feladatot. Na ez az igazi kihívás!