Aktuális

600 milliót csaltak ki farsangi jelmezben

Címkék
csalás

Bors

Létrehozva: 2019.07.03.

A szakavatott szem egyből kiszúrta volna, hogy bazári jelmezben feszítettek a magukat tábornoknak kiadó csalók, de a laikusok számára megtévesztő lehetett díszes uniformisuk látványa.

Forrás: police.hu

Nem a ruha teszi az embert. Vagy mégis? Esetünkben bizony komoly szerep hárult a külcsínre, amellyel nyilván határozott fellépés is párosult. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján csalás miatt februárjában indított eljárást egy mezőfalvai férfi ellen, aki rendőr altábornagynak adta ki magát, és azt állította: magas szintű kapcsolatain keresztül nagy értékű üzleti projektek elnyerésében tud segíteni.

A pályázatokkal kapcsolatos ügyintézésért, sikerdíj előlegként és más jogcímeken 2017-ben és 2018-ban összesen mintegy 600 millió forintot vett át – sértettenként 8 millió és 400 millió forint közötti értékben – ténylegesen azonban semmilyen tevékenységet nem végzett. A 43 éves Hoffmann Achilles ellen elfogatóparancs van érvényben, mivel egy korábbi bűncselekménye miatt elrendelt reintegrációs őrizetből megszökött.

A másik csaló az Al­kot­mány­vé­delmi Hivatal dandártábornokának, a Világbank alelnökének és jogásznak adta ki magát. Az 53 éves, budapesti N. Csaba egy Pest megyei település polgármestere megbízásából pályázatok és egyéb hivatalos ügyek intézésében járt el, illetve nem létező jogi doktori címet használva írt beadványokat magánszemélyeknek gyermekelhelyezési ügyben és büntetőeljárásban. „Munkájáért” több alkalommal kért pénzt, az átvett összeg nagyságát a további nyomozás fogja tisztázni. A férfit zugírászat miatt kihallgatták, beismerő vallomást tett.

A rendőrség közzétett két képet a csalók „munkaruhájáról”, amelyek a Bors által megkérdezett szakértő szerint biztosan nem eredetiek.

– A képen látható egyenru­háknak a szabászata, a rendfokozati jelzések, gombok elhelyezése teljes egészében a mai magyar fegyveres erőknek, illetve rendvédelmi szerveknek a ruháját másolja. A fehér színű darabhoz hasonlót a honvédségnél a lakodalmakon a házasulandó férfi szokta felvenni – magyarázta egy honvédség kötelékében dolgozó, neve elhallgatását kérő férfi. A ruhákon egyébként a Magyar Nemzetőrség szimbóluma szerepel. Hasonló egyenruhákat könnyen be lehet szeretni az interneten.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek