tipp

Házhoz rendeljük a húst? Ezekre mindenképpen figyeljünk oda!

Létrehozva: 2025.04.28. 12:30

Ne hibázzunk, legyünk figyelmesek!

Manapság már nem feltétlenül kell kimozdulni otthonról, hogy élelmiszert vásároljunk, hiszen a legtöbb üzlet házhoz szállítási szolgáltatást is biztosít. Nem árt azonban néhány dologra odafigyelni, főleg a húsok kapcsán - írja a Fanny Magazin.

Csekkoljuk le vásárlás előtt

Mielőtt bárhonnét is húsárut rendelünk, ellenőrizzük az adott webes boltot, olvassuk el a véleményeket, és nézzünk utána annak is, honnan származik az árusított termék. Jobban járunk, ha a népszerű élelmiszerláncokat választjuk, illetve olyan kistermelőket, akiket ismerünk.

Jobban járunk, ha hideg marad

Még a rendelés leadását megelőzően nézzünk utána annak is, hogy a választott üzlet futárszolgálata hűtve vagy fagyasztva szállítja-e a terméket. Vannak olyan cégek, amik speciális hűtőtáskákban fuvarozzák a húst, ami nemcsak előny, de bizonyos szinten elvárás is.

Garanciát vállal az eltarthatóságra

Még fontosabb, hogy a megrendelés előtt informálódjunk a termék lejárati dátumáról, ami egy frissen csomagolt hús esetén csupán néhány nap. Egy jó webáruház felületen ez az adat is fel van tüntetve, az online bolt pedig akár garanciát is vállal az eltarthatóságra. 

Számítanak a körülmények

Akinek számít, hogy hazai terméket fogyasszon, keresse a webshopokban a HU jelzést, és azt is érdemes kideríteni, hogy az állat szabadtartású volt-e, bio vagy GMO-mentes takarmányt kapott-e.

Tárazzunk be okosan

Ha szeretnénk beraktározni nagyobb mennyiségű húst, vagyis nem használjuk fel mindet azonnal a kiszállítást követően, akkor tanácsos eleve fagyasztva megrendelni a terméket.

Nézzük át még a küszöbön

Az áru átvételekor mindenképpen ellenőrizzük a kapott élelmiszereket: minden megérkezett-e, azt kaptuk-e, amit és annyit, amennyit rendeltünk, illetve mi a lejárati dátum? Ha valamilyen probléma adódna, jelezzük a futárnak, akin keresztül megvalósulhat a csere.

Nem mindegy, hogyan mutat

Érdemes a hús megjelenésére is odafigyelni: a legjobb, ha friss kinézetű és élénk színű. Viszont ha azt látjuk, hogy foltokban, vagy többé-kevésbé szürkés, barnás árnyalatú, talán már romlásnak indult az élelmiszer.

A legfontosabb a csomagolás

A kézhezvétel idején nézzük meg a csomagolást is: vákuumos védőborítás alatt frissebb marad a hús, és az eltarthatósági idő is nő, hiszen nem jut oxigén a termékhez. Ha ez a védőborítás sérült a kiszállítás alatt, mihamarabb cseréltessük ki az árut.

Kicsiben is kezdhetjük

Ha még sosem rendeltünk húst online, és bizonytalanok vagyunk a folyamatot illetően, végezzünk próbavásárlást kis mennyiséggel. Ezzel tesztelhetjük az adott boltot, a szállítási körülményeket, és eldönthetjük, hogy a későbbiekben is ezt a módot választjuk-e.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek