Aktuális

A Hableány tragédiája – Egyházi temetése lesz a kapitánynak

BoBe

Létrehozva: 2019.07.11.

A hozzátartozók egyre mélyebb fájdalommal küzdenek, ahogy közeledik a temetés napja.

A Duna teljes fővárosi szakaszán felsírnak holnap a hajókürtök. A tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány matrózát, P. Jánost és kapitányát, L. Lászlót búcsúztatják. A kapitány hamvait nem szórják a Dunába, információink szerint egyházi gyászszertartáson kísérik utolsó útjára szűk családi körben. A kapitány családját képviselő dr. Gulyás Krisztián a Borsnak elmondta: a hozzátartozók egyre mélyebb fájdalommal küzdenek, ahogy közeledik a temetés napja.

– Óráról órára változik Orsolya, a kapitány lányának lelki ál­lapota, ami ebben az esetben teljesen érthető. Azt látom, hogy nagyon tartja magát, de egyre nehezebben viseli a temetés előtti napokat – mondja az ügyvéd.

Mint azt korábban megírtuk: külföldön jobb lehetőségek adódnak a kártérítési perek lebonyolítására. Dr. Gulyás Krisz­tián közölte, hogy vagy pe­ren kívül egyezkednek a Vi­king hajótársasággal, vagy Svájcba viszik az ügyet.

– Az eddigi adatok azt mutatják, hogy a Hableány kapitánya semmiben nem lehetett vétkes – közölte az ügyvéd. – A Viking Sigyn kapitánya a felelős a május 29-én bekövetkezett balesetért, amiért minimum 5 év börtönbüntetésre számíthat – tette hozzá a jogász. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek