Aktuális

Elegáns és eltökélt a Honvéd edzője

Bors

Létrehozva: 2019.07.01.

A Honvéd 62 éves olasz edzője,      Giuseppe Sannino szenvedélyes szakember, aki szerint egyáltalán nem reménytelen a focink helyzete.

Megtenné, hogy röviden bemutatkozik, mit kell tudnunk önről?

Azt, hogy a futball szerelmese vagyok, erre születtem. A játékosaimmal együtt élem meg a meccseket, olyan ember vagyok, aki a legjobbat és a legtöbbet szeretné átadni. Bízom benne, hogy boldoggá tehetem a szurkolókat, és kivehetem a részem a magyar foci felemelkedéséből.

Volt bármilyen kapcsolata a magyar focival korábbról?

Kétszer megfordultam a Palermónál, s edzősködtem a Chievónál is. Dolgoztam Angliában, a Watfordnál, illetve a görög Levadiakosznál is, előbbi csapatban Tőzsér Dániel, utóbbiban Windecker József a játékosom volt, így aztán már volt némi fogalmam a magyar fociról.

Mit szól ahhoz, hogy neves honfitársa, a Juventus-edző Maurizio Sarri a kispad előtt meccs közben is rendszeresen rágyújt?

Jól ismerem Sarrit, hiszen ugyanazt a most negyedosztályú csapatot, a Sangiovannesét edzettük a kétezres évek elején, előbb én, aztán ő. A dohányzás hozzátartozik a személyiségéhez. Én nem dohányzom, soha életemben rá sem gyújtottam.

Úgy hírlik, mindig elegáns öltözetben ül le a kispadra.

Szeretek elegánsan öltözködni. Vallom, hogy minden mérkőzés ünnep. Ennek ellenére melegítőben sem érzem rosszul magam, előfordul, hogy egy „háborúban” az a kényelmesebb viselet.

Mielőtt Budapestre jött, kikérte Marco Rossi véleményét, aki bajnoki címre vezette a Honvédot?

Természetesen beszéltem Rossival, aki csúcsra juttatta a Honvédot, így aztán nem is találhattam volna nála alkalmasabb embert, hogy informálódjak.

Egyedül érkezett Budapestre, vagy a család is követte?

A gyerekeim már nagyok, megházasodtak, élik a saját életüket. Egyelőre egyedül vagyok itt, de a feleségem hamarosan követ.

Bár még nincs túl régen Budapesten, tudja már, hol van a legjobb pizzázó?

Találtam már két-három jó helyet, de nem akarom őket reklámozni.

Azon túl, hogy Angliában volt két magyar játékosa, milyen képe volt a magyar futballról?

A világon még mindig mindenki Puskásról beszél a magyar foci kapcsán, nem véletlenül, de én Hidegkuti Nándor nevét is rengeteget hallottam. Középpályás voltam, de az egyik edzőm többször is betett visszavont középcsatárnak, s olyankor mindig azt mondta, játsszam azt, amit Hidegkuti játszott. Szóval, nagyon is ismertem a múltat, és egyre jobban látom a jövőt. Azt mondom, nagyot téved az, aki alábecsüli a magyar labdarúgást.

Vagyis nagy tervei vannak a Honvéddal?

Nem szeretnék ígérgetni, azt viszont bátran kijelentem, hogy minőségi munkát fogunk végezni a csapattal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek