Aktuális

Ezek a mézédes faeper gyógyhatásai

Bors

Létrehozva: 2019.07.30.

<p>Nem csak finom, de egy igazi biopatika!</p>

Forrás: iStock

Az eperfa a gyökerétől  az ág végéig egy nagyra nőtt gyógynövény. Fekete, piros és fehér termését nyersen és szárítva is fogyaszthatja, lekvár, gyümölcslé és likőr készül belőle. Alacsony szénhidráttartalmú, nagyon egészséges gyümölcs, kedvezően hat az egészségre. Gyümölcsét éretlenül nem szabad megenni, de éretten íze mézédes, és kiváló ásványianyag-, antioxidáns-forrás, és flavonoidokban, pektinben is gazdag. A leszedett gyümölcsöt néhány órán belül fel kell használni, mert hamar elveszíti friss zamatát.

Gyógyhatásai: jótékonyan hat a szívre, elősegíti az emésztőrendszer egészséges működését, csökkenti a ko­leszterin- és a vércukorszintet. Hatékony a cukorbetegség, a ma­gas vérnyomás, a magas koleszterinszint, izom- és ízületi fájdalom és gyulladás, székrekedés, szédülés ke­zelésében. Gyökérkérge fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő. Levele vércukorszint-csökkentő, an­ti­diabetikus, izomerőt fo­kozó hatású. Az eperfa levelét megszárítva, natúr teaként lehet fogyasztani.

Zsenge leveleit régen a selyemhernyó-tenyésztéshez gyűjtötték, gyümölcséből pálinkát főztek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek