Aktuális

„Istenem! Egy hajó!” – megrázó részleteket rejtett a Viking Sigyn feketedoboza

Bors

Létrehozva: 2019.07.04.

A Blikk információi alapján a Hableány tragédiáját okozó Viking Sigyn szállodahajó feketedoboza mindent rögzített, perdöntő bizonyítékot tartalmazhat. Például azt is, hogy Jurij C kapitánynak nem volt rádióforgalma az ütközésig, azaz előzési szándékáról nem értesítette a Hableányt. A felvételen hangjelzés sem hallatszik, így könnyen lehet, hogy a  a hajó közelségi radarjának riasztását kikapcsolhatták.

A feketedoboz által rögzített kétórás hanganyagból kiderül, hogy az utasok közvetlenül a baleset előtt, 21:05:38-kor észlték a balesetet: angolul, németül és oroszul kiáltozni kezdtek.

Egy női hang sikítja: „Istenem! Egy hajó!” Három másodperccel ezután egy férfi kiabál: „Hajó, hajó!” Újabb két másodperc elteltével egy másik férfihang: „Ajajaj!” 

Ezután egy rövid párbeszéd hallható egy angolul beszélő férfi és egy nő között: „Elütöttél egy hajót!” „Micsoda?!”. Ezt követően folyamatos telefoncsörgés hallható, majd a riasztás magyar és német nyelven: „Ember a vízben a Margitszigetnél!” 

A Blikk azt írja, kiderült az is, hogy a Viking radarképe már másfél perccel az ütközés előtt jelezte, hogy a Hableány vészesen közel van.

(Blikk)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek