Aktuális

Kivégzés a Pólus Centernél: Kiemelt veszélyforrás a csantavéri halálosztó

B. B.

Létrehozva: 2019.07.01.

„Foglalkozása” a gyilkolás, több kivégzett áldozat jelzi útját Európában – hamarosan igazi nehézfiú érkezik valamelyik magyar büntetés-végrehajtási intézetbe.

Csehország kiadja Magyarországnak Dér Csaba csantavéri születésű bérgyilkost – közölte a múlt héten Vladimír Repka, a cseh igazságügyi minisztérium szóvivője. Ismeretes: a rendőrség gyanúja szerint a bérgyilkosként ismert Dér követhette el a tavaly szeptemberi, újpalotai gyilkosságot, amikor a Pólus Center mögötti bozótos területen kivégezte V. László vállalkozót. Idén Belgrádban lőtt fejbe egy férfit, és Hollandiában is keresték, mivel tavaly nyáron egy forgalmas amszterdami étteremben, fé-   nyes nappal lőtt le egy horvát maffiózót.

Dér Csabát március 1-jén a prágai Amadeus Szállóban tartóztatta le a cseh rendőrség. Dér a prágai bíróságon egyetértett azzal, hogy a hatóságok kiadják őt Magyarországnak, ahol szerinte a családja is él. Szerbiának történő esetleges kiadatásával viszont nem értett egyet, de álláspontját nem indokolta meg.

A Bors értesülései szerint Dért heteken belül Magyarországra hozhatják. Két forgatókönyv létezik: a cseh zsaruk elhozzák a magyar határig, vagy pedig a magyar kísérők utaznak Prágába, és repülővel szállítják haza a férfit. Amint belép Magyarország területébe, őrizetbe veszik, majd három napon belül döntenek előzetes letartóztatásba helyezéséről. Ezek után könnyen lehet, hogy egy ideig rendőrségi fogdában fog raboskodni, és csak később kerül egy büntetés-végrehajtási intézetbe. Itt egy fogvatartási bizottság vár rá, amely többek között pszichológusból és biztonsági szakértőből áll. Meghallgatják Dért, majd a biztonsági kockázatot elemezve besorolják őt valamelyik fokozatba. Forrásunk szerint borítékolható, hogy Dér kiemelt biztonsági fokozatba, „szigorú rezsimbe” kerül. A cellájában kamerák figyelik majd minden mozdulatát. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek