Aktuális

Novák Katalin: már 2,5 ezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását

MTI

Létrehozva: 2019.07.06.

Egy hét alatt több mint 2,5 ezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin kiemelte: az idén 5 milliárd, jövőre 10 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben a nagycsaládosok autóvásárlási igényének kielégítésére, de ha igény van rá, a keret növelhető. Jelezte: reményeik szerint a következő egy évben legalább tízezer családnak tudnak ezzel a támogatási formával segíteni.
    
Az államtitkár emlékeztetett rá: július 1-je, hétfő óta igényelhetik a nagycsaládosok az autóvásárlási támogatást, amelynek bevezetését a Nagycsaládosok Országos Egyesülete kezdeményezte az államtitkárságnál. A támogatás akkor igényelhető, ha a családban már legalább három gyereket nevelnek, vagy az édesanya a harmadik gyereket várja, és már betöltötte a várandósság harmadik hónapját. Fogyatékkal élő gyermek nevelése esetén az akár már felnőtt gyermek is feljogosítja a családot a támogatásra. 
    
Az államtitkár kiemelte: nem feltétele a támogatásnak a házasság, nincs életkori vagy jövedelmi határ, sőt az egyszülős családok számára is elérhető a támogatás.
    
A legfeljebb 2,5 millió forintos támogatás legalább hétszemélyes új autó vásárlásához kérhető, a támogatás összege az autó vételárának maximum a felét teheti ki, és zárt végű lízingszerződés esetén is felhasználható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek