Aktuális

Zivatar és felhőszakadás: ezekben a megyékben csaphat le a legdurvábban

Bors

Létrehozva: 2019.07.31.

Noha továbbra is hőség van, szerdától egészen szombatig komoly figyelmeztetéseket adott ki az ország egész területére az Országor Meteorológiai Szolgálat. Szerda éjfélig Békés valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyékre kettes fokú figyelmeztetést adtak ki zivatar és felhőszakadás miatt, Csongrádra és Hajdú-Biharra pedig egyest zivatar, kettest felhőszakadás miatt.

Az ország többi megyéjében mind zivatar, mind felhőszakadás miatt egyes figyelmeztetési szint van érvényben, azaz intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat, villámlásokkal, szélerősödéssel kísérve.

A napi középhőmérséklet 25 fok körül alakul.

Csütörtökön a Dunától keletre, pénteken azonban az előrejelzések szerint ismét mindenütt számíthatunk hirtelen esőzésekre, melyek a legtöbb megyénkben még a szombati nap folyamán is jelen lesznek.

* * *

Update: reggel óta emelt a riasztás fokozatán az OMSZ - ennek értelmében szerdán felhőszakadás miatt kettes fokozatú figyelmeztetés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben egyes fokú zivatar figyelmeztetés mellett, valamint kettes-kettes figyelmeztetés van zivatarra és felhőszakadásra Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek