Aktuális

Bortól bolondul meg a gombaleves

Bors

Létrehozva: 2019.09.22.

Az egyre hűvösebb időjárás előhívja az igényt a tartalmasabb, kalóriadúsabb ételek iránt. Jól összeválogatott alapanyagokkal ezek is korszerűen, egészségesen elkészíthetők – például a régi-új kedvenc, a kukoricaliszt felhasználásával.

Leves

Zöldséges gombaleves

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézség: * *

Hozzávalók (6 adag): 25 dkg barna csiperke * 25 dkg sütőtök * 1 nagy paszternák * 1 fej vöröshagyma * 1 gerezd fokhagyma * 1 tk só * 1 kk őrölt bors * 1 kk kakukkfű * 1 kk tárkony * 20 dkg görög joghurt * 2 ek kukoricaliszt * 7 dl csirkealaplé * ½ dl fehérbor * 2 ek olaj

A tálaláshoz: petrezselyemzöld

Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd rászórjuk a feldarabolt hagymát, a sütőtököt és a paszternákot is. Ráöntjük a bort, és kevergetve forraljuk 5 percig, míg az alkoholtartalma elpárolog. Közben beleszórjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát is. Felöntjük az alaplével, és lefedve puhára főzzük a zöldségeket. A joghurtot elkeverjük a kukoricaliszttel, és a főzés vége előtt néhány perccel a leveshez keverjük. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Főétel

Hagymás csirkecombok körtével sütve

Elkészítési idő: 60 perc 

Nehézség: * * * 

Hozzávalók (6 adag): 6 csirke alsócomb * 2 fej lilahagyma * 1 nagy őszi körte * 1 tk só * 1 kk kakukkfű * 1 ek libazsír

Elkészítés: A csirkecombokat besózzuk, a sütőtálat kikenjük a libazsírral, a felszeletelt lilahagymát ráterítjük. Ráfektetjük a csirkecombokat, közéjük helyezve a körtegerezdeket. Megszórjuk kakukkfűvel, és fóliával lefedjük a tepsit. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük lefedve 20 percig, majd fólia nélkül, 170 fokon további 15 percig – közben locsolgassuk a kisülő szafttal a tetejét.

Köret

Tepsis krumpli fűszeresen

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézség: *

Hozzávalók (6 adag): 1,2 kg krumpli kockákra vágva * 1 ek libazsír * 1 tk só * 1 kk bors * 1 kk rozmaring * 1 kk cayenne bors * 1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés: A libazsírt keverjük össze a sóval és a fűszerekkel, majd rázogatva forgassuk bele a krumplit és terítsük egy tepsibe. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, és időnként lapáttal átforgatva süssük ropogósra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek