Aktuális

Orbán Viktor Kötcsén meghirdette az okos nemzetépítés stratégiáját

Bors

Létrehozva: 2019.09.08.

Szombaton XIX. alkalommal rendezték meg a Polgári Pikniket Kötcsén, a Dobozy-kúrián, ahol Orbán Viktor helyzetértékelést tartott a hazai és nemzetközi politikai és gazdasági folyamatokról. Noha maga az esemény zártkörű volt, az ATV-nek beszámoltak az elhangzottakról a pikniken résztvevők.

Eszerint a nemzeti szuverenitásunk és a függetlenségünk megerősítése volt a fő téma a Orbán Viktor kötcsei beszédében a Dobozy-kúrián, ahol a miniszterelnök Szájer József egy korábbi, Schmidt Máriáék által rendezett Eötvös-előadássorozaton elmondott beszédének és a Ne bántsd a magyart könyvéböl idézett, és annak 5 leglényegesebb pontjára/konklúziójára, meglátásaira reagált.

Kötcse 2019

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. szeptember 7., szombat

A kormányfő beszélt a szomszédságpolitikáról, valamint a keresztény szabadságról, emellett Európa gazdasági helyzetéről is szót ejtett. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy "Európa égboltján viharfelhők gyülekeznek", ugyanakkor Magyarország jó úton halad és egy esetleges válsághelyzet nem okozna akkora káoszt, mint 2008-ban.

Magyarország jövőjét egy körforgalom képével magyarázta: nekünk, magyaroknak abban már szerencsénk van, hogy látjuk az Európa nyugati országai esetében a mintát, de a különbségeket is; azaz Európa országai együtt autóznak ugyan a körforgalomban, de vannak, akik lehajtanak adott pillanatban egy-egy autópályára. Mi azért vagyunk szerencsések, mert látva a különbségeket, eldönthetjük, hogy mikor hajtunk ki a körforgalomból és aztán milyen úton szeretnénk járni. 

A miniszterelnök az elhangzottakkal összefüggésben meghirdette Kötcsén az okos nemzetépítés stratégiáját.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek