Rekordsajtkészítés helyszíne a szombati nap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkeresztúron. Kétemberes, csaknem negyven kilogrammos sajtot fog alkotni Hegedűs Imre sajtmester.
Forrás: orszagsajtja.hu
A Mindszent Havi Mulatságra ellátogató vendégek délelőtt tíz órától pillanthatnak bele a sajtkészítés rejtelmeibe, és az egész folyamatot végigkísérhetik. A gigászi méretű, francia comte típusú sajt nagy kihívást jelent, ugyanis szigorú szabályok szerint lehet csak elkészíteni: csakis nyers tejből és kizárólag vörösréz üstben, és a sajt hat hónapos érlelési időszakáról naplót kell vezetni.
A rendezvényen közös áldomásivás is lesz a sajt tiszteletére, rövid imádsággal, amit Szűcs Edina nagytiszteletű református lelkész asszony vezet. A nap folyamán a piacon helyi és környékbeli termelők sajtjait, termékeit is meg lehet kóstolni.