Aktuális

Törvénytelen fotózás, Üllőn is csalhatott az ellenzék

Bors

Létrehozva: 2019.09.12.

A Pest megyei településen az egyik egyesületi színben induló ellenzéki jelölt azzal dicsekedett közösségi oldalán, hogy lefotózta az eddig összegyűjtött ajánlóíveket – olvasható az <a href="http://www.origo.hu" target="_blank">Origo.hu</a>-n.

Augusztus közepén jelentette be Nagyné Prém Szilvia, az Üllő Te Vagy nevű egyesület képviselője a szervezet képviselőjelöltjeinek társaságában, hogy Üllőn is megszületett az „első ellenzéki összefogás”.

A politikus pénteken közzétett közösségi oldalán egy fényképet, amelyen Fricsovszky-Tóth Péter képviselőjelölt-társával egy kávé mellett várják az ajánlásgyűjtés eredményét. Utóbbi a következőképpen kommentelte a várakozó helyzetet a bejegyzés alatti hozzászólásában:

Nem lehet gond az ajánlásokkal (szerk.). De azért minden egyes ívet lefotóztunk mielőtt leadtuk...ha esetleg csoda„ történne...

A kommentszekcióban többen figyelmeztették, hogy a jogszabályok nem teszik lehetővé az ajánlások másolását, így fényképet sem szabad róluk készíteni. Az ellenzéki politikust azonban ezek a vélemények nem igazán hatották meg, és azzal próbálta kivágni magát, hogy választási csalás veszélye miatt, bizonyítékként készített a választók személyes adatairól fényképet.

A törvény viszont nem tartalmaz olyan fejezetet, amely kivételt tenne, azaz ha bármilyen indokkal mégis lefényképezik az ajánló íveket, azzal törvényt sértenek.

(Ripost)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek