Aktuális

A választás nagy tétje: biztos kezekben kell, hogy maradjon Budapest

Bors

Létrehozva: 2019.10.12.

A higgadt, közel egy évtizeden át bizonyított profizmus és a gyerekes kapkodás, az irányítói képességek szinte teljes hiánya, két lehetőség közül választunk vasárnap. Tarlós István higgadt, államférfiúi képességeket is felmutató profizmusa és a zavaros, pancser, amatőr Karácsony Gergely állnak szembe egymással. Karácsony, akire még Zuglóban is ijesztően nagy volt a kabát.

Akibe szorult akár csak egy kicsi józanság, annak tudnia kell, hogy nem lehet szó érzelmi alapú döntésről, Budapest sorsa a tét. Annak a világvárosnak a sorsa, amelyik az elmúlt évtizedben egyértelműen kivívta a világ csodálatát. Amelyik a Demszky-korszak zűrzavara és szerencsétlenkedése után végre rátalált a fejlődés és a higgadt rend pályájára.

És ezt a Magyarországgal szemben nem éppen barátságos Nyugat is kénytelen volt elismerni. Tarlós István főpolgármestersége alatt Budapest nemzetközi elismertsége soha nem látott szintre emelkedett.

Ahogy maga Tarlós sorolta az eredményeket csütörtök este az Inforádió műsorában:

„Megkaptuk az Európa legjobb úti célja kitüntetést, azzal az indoklással, hogy ezt az elmúlt tíz év eredményei alapján értük el. A velünk nem éppen baráti Economist listáján Budapest lett Kelet-Európa legélhetőbb városa, 2010 óta 20 helyet javítottunk a listán. És ez a lényeg.” – összegzett Tarlós István főpolgármester.

Mindeközben Karácsony Gergelyt gyermeteg, zavaros fejű pancserként jellemzik még közvetlen kollégái is. Aki gyakran úgy viselkedik, mint egy összezavarodott óriáscsecsemő.

Ahogy Tarlós fogalmazott,

„Karácsony Gergely, ha hazugságon kapják mindig mindent ráfog valakire: vagy a Fideszre, vagy az MSZP-re vagy a jegyzőre, vagy a hivatalra vagy most már újabban az ellenzéki újságokra is.”

Tarlós higgadtan, igazi úriemberként így minősítette ellenfelét:

Ilyen siránkozós, kéztördelős, hazudozós kampány még sosem volt, mint amilyet Karácsony Gergely folytatott.”

A tényeket azonban nagy hiba lenne elhallgatni. A fővárosnak nincsenek működési hitelei, míg a Karácsony Gergely vezette Zuglóban kétmilliárdos lyukak vannak, működési hitelek tartják életben a kerületet – hívta fel a figyelmet Tarlós István. Zugló számláján úgy lehet 4 milliárd forint, hogy a főváros éppen most utalt át a kerületnek 3,8 milliárd forintot.

„Karácsony a gazdasági adatokat a maga primitív, rosszindulatú módján interpretálja” - mondta Tarlós István, még mit sem tudva arról, hogy Karácsony gyerekes módon rövidesen azzal kezd dicsekedni, számlakivonatokat lóbálva, hogy Zugló számlája végre nincsen mínuszban...

Ugyancsak óriáscsecsemőként viselkedik Karácsony, ha rajtakapják valamiféle szokásos tévedésen.

„Karácsony Gergely mindig mindent ráfog valakire: vagy a Fideszre, vagy az MSZP-re vagy a jegyzőre, vagy a hivatalra vagy most már újabban az ellenzéki újságokra is.” . mondta erről Tarlós.

Súlyosan felelőtlenül viselkedik Karácsony akkor is, amikor a patkányhelyzettel riogat.

„Ha nagyon akarnám, Karácsonyt fel lehetne jelenteni közveszéllyel fenyegetés miatt – mondta Tarlós a zuglói polgármester patkányirtással kapcsolatban tett megjegyzéseire., De az az egész kampányra jellemző volt.

Karácsony össze-vissza, felelőtlenül ígérgetett.

„Mindennap kiállt egy utcasarokra, és elismételte ugyanazt az 5-6 teljesíthetetlen ígéretet. Miközben Karácsony végiggondolatlan tervei 13-18 milliárdos kiadásokat okoznának a működési költségvetésnek, amely most nullszaldós – mondta Tarlós István az össze-vissza kapkodó zuglói polgármester kampányígéreteiről.

Aztán a rá jellemző higgadtsággal csak ennyit mondott:

„Ennél keményebb kampányban már volt részem, ennél erkölcstelenebb, mellébeszélőbb, valótlanságokat hangoztatóbb kampányban azonban még nem...”

A tét tehát egyértelmű, anarchiába fullad, egy óriáscsecsemő kezébe kerül, vagy békésen tovább fejlődik-e az ország fővárosa.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek