A burgonya finom, tápláló élelmiszer – többnyire köretként kerül a tányérunkra, azonban számos más fogáshoz is felhasználhatjuk. Most ezek közül válogattunk össze néhányat.
Pásztorpite
Hozzávalók 4 személyre:
500 g burgonya
só
250 g sárgarépa
100 g vaj
1 db tojássárgája
őrölt bors
szerecsendió
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g darált sertéshús
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Elkészítés
1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, sós vízben főzzük meg. A répát karikázzuk fel, sós vízben főzzük meg. A burgonyát törjük össze a felkockázott vajjal. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a tojássárgáját, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
2. Hevítsük fel az olajat. Pároljuk meg rajta a felaprított vörös- és fokhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk meg.
Sózzuk, borsozzuk meg, tegyük bele a répát, és kanalazzuk hőálló tálba.
3. Simítsuk a tetejére a burgonyapürét, majd 180 fokon süssük 30-35 percig .
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!