Aktuális

Nagy esők jönnek - az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Bors

Létrehozva: 2019.10.02.

Az ország egész területére figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat: legtöbb megyénkben első, Somogy és Zala megyékben azonban másodfokú figyelmeztető jelzés van érvényben szerdán zivatar miatt. 

A met.hu közleménye szerint ugyanis a nap folyamán markáns hidegfront halad át az országon. A front előterében nyugat, délnyugat felől labilizálódik a légkör. Ennek hatására a késő délelőtti, déli óráktól kezdve előbb a nyugati, délnyugati országrészben, majd délutántól már a Dunántúl egészén és a Duna-Tisza közén, estétől, késő estétől pedig a Tiszántúlon is záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani, melyek rendszerekbe is szerveződhetnek. Elsősorban a nyugati, délnyugati országrészben hevesebb zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarokat viharos széllökések (általában 70-90 km/h, egy-egy hevesebb zivatar esetén esetleg >90 km/h) lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (20-30 mm), esetleg jégeső kísérheti.

Csütörtökön még számíthatunk záporokra, zivatarokra az ország keleti felében (itt továbbra is érvényben lesz az első fokú figyelmeztetés).

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek