Ki gondolná, hogy kiderülhetnek még furcsaságok olyan ételekről, amiket az ember nap mint nap fogyaszt. Mondják: nincs új a nap alatt. Bebizonyosodott, akik ezt mondják, tévednek!
7.JOGHURT
Arról talán már a legtöbben hallottak, hogy állítólag a piros joghurtok piros bogaraktól nyerik a színüket, bár sokan úgy vélik, ez kacsa. Az viszont nem az, hogy ha joghurtot eszünk, nagy eséllyel egy kis marha-vagy disznózselatint is bejuttatunk a szervezetünkbe.
* * *
6.FEHÉR CSOKOLÁDÉ
Megtévesztő lehet ez a kifejezés. Nem a fehérrel van a gond, hanem a csokoládéval. Ebben ugyanis semmi más nincs, csak cukor, tej, vanília, lecitin és kakaóvaj. Szilárd csokoládédarabokat nyomokban sem tartalmaz.
* * *
5.FÖLDIMOGYORÓ
Egy jó házibulinak alapkelléke manapság a mogyoró, régen azonban egészen más hangulatú eseményeknél volt fontos hozzávaló. A földimogyoró veszélyes alapanyag volt, a dinamit egyik alkotóelemeként használták.
* * *
4.MOGYORÓVAJ
Ma már szinte minden létező dologtól félhet úgy az ember, hogy arra orvosi szakkifejezés is létezik. Van, aki az úgynevezett arachibutyrophobiában szenved. Akinek ilyen betegsége van, az attól tart, hogy a mogyoróvaj felragad a szájpadlására.
* * *
3.WASABI
Vigyázzunk, ha egy kis szusira leszünk éhesek, ugyanis a legtöbb wasabi nem más, mint festett torma. Az Egyesült Államokban eladott összes wasabi körülbelül 99 százaléka hamis, az éttermek számára ugyanis ez sokkal költséghatékonyabb megoldás.
* * *
2.PARADICSOM
Amit ma nap mint nap fogyasztunk egy jó reggelihez, vacsorához, salátához, azt a 18. században mérgezőnek véltek. Az arisztokrácia tagjainak titokzatos haláleseteiért tartották felelősnek a paradicsomot, pedig vélhetőleg annak magas ólomtartalma okozta a szerencsétlen baleseteket.
* * *
1.RÉPA
A répa narancssárga, és ez így is van jól. Manapság. Régen azonban ez másként volt. A répa eredetileg lila vagy fehér színű volt. Amit ma fogyasztunk, egy 16. századi genetikai mutáció eredménye.