Léteznek olyan szakmák, amelyek álomszerűnek tűnnek, pedig nagyon is valóságosak. Akadnak ugyanis, akik azért kapják a fizetést, hogy nyaraljanak vagy éppen aludjanak egy jót a gyártó legújabb matracán.
Próbanyaraló
A képlet egyszerű: az utazási irodák kitalálnak különböző nyaralási csomagokat, amelyeket felturbóznak fakultatív programokkal. A jelentkezőnek csak annyi a dolga, hogy a nyaralásból hazaérve értékelje az élményeit.
Csúszdatesztelő
Minden gyerek álma, hogy vízicsúszdázhasson, ráadásul ingyen! A tesztelőnek a világ akvaparkjaiba elutazva kell kipróbálnia az újonnan beüzemelt csúszdákat. Elsősorban a csobbanást és az adrenalinfaktort kell figyelni.
Ágytesztelő
A profi alvókat luxusszállodák és ágygyártók alkalmazzák, hogy megtudhassák: az új modell valóban olyan kényel- mes-e, mint amilyennek tervezték. Egy kiadós alvás után ráadásul a fizetésüket is felvehetik a pihenésért cserébe.
Sörkóstoló
A legtöbb alkoholosital-gyártónak vannak hivatásos kóstolói. A sörkóstolók azonban abban különböznek a borkóstolóktól, hogy nekik valóban meg kell inniuk a sört, hogy érezzék az utóízét, az állagát és a hatását. Vannak utazó kóstolók is, akik azt felügyelik, hogy a vendéglátóegységek biztosan megfelelően tárolják és csapolják a nedűt.
Próbavásárló
Az a feladat, hogy vásároljon és tesztelje a különböző internetes webáruházakat. Amerikában például több olyan cég is van, amely meghatározott összeget ad a jelentkezőknek. Nekik pedig nincs más dolguk, mint elkölteni, a termék pedig az övék maradhat.
Luxussziget gondnoka
Ha valakinek nem esik nehezére az egyedüllét, azaz jól bírja a magányt, akkor ezt az állást neki találták ki. Nincs más dolga, mint a gazdagok házát rendben tartani, felügyelni és olykor kitakarítani. Ezért teljes ellátás és még fizetés is jár.
Édességkóstoló
Az édesszájúaknak ez a munkakör maga a mennyország. Főleg a fagyikóstoló pozíció elterjedt. Nem olyan egyszerű azért, mindenre figyelni kell, hiszen a véleményük alapján készíti el vagy éppen fejleszti tovább a gyártó a termékeket. A tesztelőknek folyamatosan próbálgatni kell a meglévő és az új ízeket is.