Aktuális

Tudja meg, hogy fog alakulni az egészsége a következő évben - 2020-as egészség horoszkóp

Bors

Létrehozva: 2019.12.23.

A következő évben minden csillagjegynek lehetősége lesz az egészségét megerősíteni, a lelki életét javítani. Olvassa el egészség-horoszkópját, hogy tudja, mely időszak a legjobb arra, hogy fokozza testi erejét.

Kos 
március 21.– április 20.

Már az év elején érzi, hogy egyre növekszik az mentális ereje, olyannyira, hogy végre meg tudja hozni azokat az életét befolyásoló döntéseket, melyeket eddig nem tudott, és a lustaságán is úrrá lesz. Egyre inkább érzi majd, hogy itt az ideje elfogadni egy olyan életmódot, ami kedvező hatással van az egészségére, és ehhez meg is lesz a kellő elhatározása.

Tavasz kezdetén egyre több lesz az energiája, így még nagyobb energiával veti bele magát a rendszeres sportolásba. Ez az időszak jó a tervezett műtétek számára is, mivel teste gyorsabban regenerálódik. Nyár végén jól jön a szabadság, mivel ekkorra már szüksége lesz pihenésre. Év végén óvja a szívét és a lelkét a stressztől, mivel alvászavarokat is okozhat! 

Bika 
április 21.– május 20.

Jó hír a Bikának, hogy már február végére meg tud szabadulni azoktól a fóbiáiktól és félelmeiktől, amik eddig megkeserítették az életét. Viszont tavaszra erősödhetnek a bél- és gyomortájéki panaszai, mivel náluk itt csapódik le a fokozott stressz, amiből március környékén bőven kijut majd nekik.

Ekkor oda kell figyelni az alvásproblémáira is, amit inkább több sporttal próbáljon javítani, mint gyógyszerekkel. Nyár elején már fokozatosan növekszik az energiája és az ereje, így vissza tud térni vagy el tudja kezdeni a rendszeres mozgást. Igyekezzen jobban odafigyelni az emberi kapcsolataira, mivel az érzelmi élete nagy hatással van fizikai egészségére is. 

Ikrek 
május 21.– június 21.

Az Ikrek számára eljött az idő, hogy még jobban elmélyítsék meditációs képességeiket, mivel a februárra, márciusra megnövekvő stressz miatt szükségük lesz erre. Aki már tavaly elkezdett egy életmódváltást, annak minden esélye megvan arra, hogy idén még nagyobb sikereket érjen el ebben, ami jelentősen javítja egészségét.

Aki most kezd hozzá, annak is meglesz hozzá a kitartása. Egyre jobban igénylik a fizikai megerőltetéseket is, de itt vigyázni kell, ne essenek túlzásokba, mert abból könnyen sérülés lehet. November környékén egy régi betegsége újból visszatérhet, de már ismeri a gyógyulás folyamatát, ami megkönnyíti a lábadozást. 

Rák 
június 22.– július 22.

Az egészségük szempontjából az év elején óvatosan kell eljárniuk az örömök keresésével, mivel ha túlzásokba esnek. Gondolják át, mennyit bírnak a fizikai megterhelésből, és ne essenek túlzásokba az ételekkel és italokkal se! A következő negyedév az öngyógyítást támogatja, mind fizikailag, mind lelkileg.

Valamivel nagyobb erőfeszítésébe kerül majd a nyugalom megtartása, mivel egy múltból előkerült probléma újból felzaklatja. Év végén egy betegséggel orvoshoz kell fordulnia, de mivel nö­vekszik a testi energiája, gyorsan fog gyógyulni. Érdemes elsajátítania néhány relaxációs technikát, amit bármikor bevethet, ha szükséges.

Oroszlán 
július 23.– augusztus 23.

Jó egészségben kezdik az évet, de a túlsúlyra és az izomsérülésekre fokozottan oda kell figyelniük. Akik egy elhúzódó betegséggel küzdenek, azok is gyors gyógyulásnak indulnak. Ebben az időszakban érdemes megejteni a rutinvizsgálatokat is, nagy eséllyel kiszűrnek minden bajt.

Tavasszal a túlsúlyosoknak le kell mondaniuk a felesleges kalóriák habzsolásáról, mivel ekkor fokozott a továbbhízás veszélye. Itt az ideje a rendszeres mozgás beiktatásának is! Az év második felében fordítsanak különös gondot a torkukra, mivel itt bukkanhatnak fel gondok. Az allergiás tünetekre és a reumatikus panaszokra viszont jó gyógymódot találhatnak. 

Szűz 
augusztus 24.– szeptember 23.

Már az év elején megszabadulnak valamilyen régóta fennálló félelmüktől a Szüzek, ez pedig nagyon jó hatással lesz a mentális egészségükre. Olyannyira legyőzik szorongásaikat, hogy új örömforrásokat találnak az életükben. Ez a kedvező hatás egész évben kitart.

Tavasszal elsajátít egy olyan meditációs technikát, amit sikerrel fog alkalmazni bármikor, ha stresszes helyzetbe kerül. A második félévben deréktájon je­lentkezhetnek fájdalmai, ami orvosi kivizsgálást igényel majd. A tervezett műtéteket október környékére időzítsék, mivel itt a legerőteljesebb a gyógyulás, így az esetleges komplikációkat is elkerülik. 

Mérleg 
szeptember 24.– október 23.

Egészségügyi szempontból a Mérleg már nagyon érzi, hogy jobban meg kell szerveznie az étrendjét és az életmódját ahhoz, hogy fittebbé váljon. Sok akaraterőre lesz szüksége ahhoz, hogy ezt betartsa, de amikor látja az első eredményeket, egyre erősebbé válik a kitartása.

Ezzel egyidejűleg az önértékelését és a mentális egészségét is egyre inkább megerősíti. A második negyedévet a kapcsolatai ápolására fordítja, ami lelkileg lesz rá jó hatással. Nyár végétől igyekezzen kordában tartani a szorongá­sát és a stresszt, ehhez a legfőbb segítsége a meditációs technikákban lesz. Télen fokozódik testének öngyógyító képessége. 

Skorpió 
október 24.– november 22.

Már január végére benne lesznek egy olyan folyamatban, amivel egyre egészségesebbé válnak, sokan a sportot és az életmódváltást választják ehhez. Mivel az első negyed­év végén elkezd növekedni a stressz az életükben, néhányan dühkitörésekre lesznek hajlamosak. Igyekezzenek meditációban vagy sportban levezetni a feszültséget.

Májusban figyeljenek arra, hogy elképzelt problémáikat ne valósítsák meg. Augusztusban egyre lelkesebb lesz és jó mentális állapotba kerül, így képes lesz elengedni régi félelmeit, szorongásait. Év végére képesek lesznek letenni rossz szokásaikat, függőségeiket. A kötelező vizsgálatokat ne hanyagolja el!

Nyilas 
november 23.– december 21.

Az éve első negyed­évében jó állapotba kerül ahhoz, hogy a már fennálló betegséget leküzdje. Ugyanez vonatkozik a mentális egészségére is, egyre jobb állapotba kerül a lelke, képes lesz leküzdeni esetleges szorongásait és a mélyére néz annak is, hogy honnan erednek az életét megkeserítő félelmek.

A második negyedévben több lehetősége és ereje lesz a teste fejlesztésére, akár az izmait szeretné növelni, akár a súlyából veszíteni, a terve biztosan sikerül. A téli hónapokban figyeljen jobban a légzőszerveire és tüdejére, alkalmazza a már bevált gyógynövényes terápiákat a megelőzésre és az esetleges gyógykezelés kiegészítésére! 

Bak 
december 22.– január 20.

Egyre nagyobb felelősséget éreznek az egészségük iránt a Bakok, amire eddig legyintettek, azzal most komolyan elkezdenek foglalkozni. Fontossá válik számukra minden kivizsgálás és megnyugszanak, amikor megkapják az eredményeket. Áprilistól fokozottan növekszik az energiaszintjük, ami egyre több mozgásra készteti őket.

Ha tervezett beavatkozást szeretnének végeztetni, akkor azt nyár végére ütemezzék, mivel ekkor lesz legjobb a regenerálódási képességük. Év végén egyre több stressz halmozódik fel az életükben, amit ha nem kezelnek odafigyeléssel, akkor fizikai problémákat okozhat. Sajátítsanak el meditációs technikákat! 

Vízöntő 
január 21.– február 19.

Év elején különös gondot kell fordítani a testi egészségére, és ezzel együtt a megelőzésre is. Bár jó erőben lesz fizikailag és mentálisan is, februárban eljön az ideje, hogy néhány változás beiktatásával és a rossz szokások elhagyásával meg is tartsa ezt az egészséget.

Utóbbihoz meg is lesz a kellő akaratereje, így ha fel akar hagyni a dohányzással, túlevésekkel, lustálkodással vagy egyéb káros szokással, akkor ezt ebben a hónapban könnyebben megteheti. Nyáron fordítson fokozott figyelmet a vitaminbevitelre a gyümölcsök és zöldségek segítségével, hogy az őszi és a téli hónapokban támadó vírusoknak jobban ellenálljon. 

Halak 
február 20­.– március 20.

Már az év elején tele lesz energiával, arra is lesz kapacitása, hogy továbbfejlessze spirituális erejét. Jó lesz a hangulatuk, így lesz energiája, hogy felülvizsgálja, az elmúlt időszakban mi zavart be szexuális energiájába vagy a kapcsolatába.

A második negyedévben egyre több lesz életében a stressz, melyet meg kell tanulni természetes módszerekkel leküzdenie, hogy később ne okozzon fizikai betegségeket is. Nyáron feltöltekezik annyi energiával, hogy az év végén láb­tájékon jelentkező betegséget könnyebben legyűrhesse. Ekkor könnyebben áll át egy egészségesebb életmódra, rendszeressé teszi a mozgást is az életében. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek