Aktuális

Eperjesnek is játszott Kegye János pánsípművész

Bors

Létrehozva: 2020.01.22.

A Kultúra Lovagjává ütötték Kegye János pánsípművészt a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepi gálán, a budapesti Honvéd Kulturális Központban. Az elismerésben részesülők a lovaggá avatás után oklevelet, kitűzőt és nyakdíszt kaptak, nevüket pedig bevésték a Kultúra Lovagjainak aranykönyvébe. Az ünnepi avatás a történelmi díszőrség által őrzött Szent Korona másolatának jelenlétében történt. 

– Megtisztelő, hogy egykori tanárom, Jókai Anna Kossuth-díjas írónő után én is átvehettem ezt a különleges elismerést – mondta a Borsonline-nak Kegye János.

– Annyi csoda történt velem a pályám során, amiért rettentően hálás vagyok. Egyszer Horvátországban koncerteztem egy templomban, a közönség soraiban pedig felfedeztem Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművészt, amivel az est végén jól elbeszélgettünk, majd a Mária kegyhelynél eljátszottam neki Pavarotti kedvenc dalát, a Time to say Goodbye-t. Egyébként nagyon büszke vagyok arra, hogy négy évig együtt dolgozhattam a világhírű olasz operaénekessel, akivel hasonlóan gondolkoztunk a világ dolgairól és művészi szempontból is megértettük egymást. Az idei évre is sok tervem van, koncerteket tervezek Roby Lakatos világhírű hegedűművésszel, valamint Kéri György skót dudással és Tarján Pál operaénekessel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek