Forrás: Pixabay
Sajátos módszert választott egy kínai étteremtulajdonos, hogy visszatérő vendégköre legyen. Ahelyett, hogy szakácsai tudására alapozott volna, inkább a biológiát (meg persze az illegális drogkereskedelmet) hívta segítségül, és kábítószerrel “fűszerezte” a felszolgált finomságokat, hogy a vendégeknél függőség alakuljon ki.
A Kuanghszi tartományban található vendéglő végül egy véletlen folytán bukott le: egyik vendégüket ugyanis a hatóságok drogtesztnek vetették alá, ami pozitív lett. A férfi állította, hogy garantáltan nem vett be semmit. Csak azért az egy tál tésztaételért nem tud felelni, amit az étteremben evett. Ezt követően már nem volt nehéz a hatóságoknak felgöngyölíteni az ügyet.
Kínában egyébként meglepő módon nem ritka, hogy ópiumszármazékokkal tuningolják fel az éttermek a menüsort, hogy visszacsábítsák a vevőket. 2014-ben bukott le az első ilyen hely, 2016-ban pedig további három tucat hasonló esetben indítottak vizsgálatot - írja az Oddity Central.