Aktuális

Gondolta volna? Fertőtlenít a fahéjolaj

Címkék
egészség

Bors

Létrehozva: 2020.01.07.

Forrás: Shutterstock

A fahéj kedvelt, sokoldalú fűszer és gyógynövény. Illóolaja is erős, finom illatot áraszt, mint maga a fűszer. Az olajat a ceyloni fahéjfa belső kérgéből és a leveles hajtásvégekből nyerik.

Gyógyhatásai: erős fertőtlenítő hatású és vírusellenes, ezért a téli, megfázásos időben célszerű a szobában – 4-5 cseppet – aromalámpában párologtatni. Aromás illatát belélegezve javítja a hangulatunkat is.

Párologtatva vagy inhalálva (egy kis edény forró vízbe cseppentsünk 2 csepp illóolajat, majd hajoljunk a gőz fölé) segít meghűlés, légúti megbetegedések és gyulladások esetén. Szájüregi gyulladásnál szájvizet (1 csepp 1 dl desztillált vízbe) is készíthetünk belőle, amivel naponta többször öblögethetünk. A bőrbe masszírozva helyi vérbőséget okoz, serkenti a vérkeringést, kiváló narancsbőr ellen. Masszázsolajként (1-2 csepp 5 evőkanál hordozóolajba vagy testápolóba keverve) narancsbőr ellen jól kombinálható citrom- és narancsolajjal. Gyógyfürdőben ellazítja az izmokat, melegítő hatású és csillapítja a fájdalmat. Frissítő, ellazító gyógyfürdő: 4 csepp fahéjolajat keverjünk el 3 evőkanálnyi tejben vagy habfürdőben és így adjuk a fürdővízhez. 20 perc fürdőzés csodákat tesz! Használatakor ügyeljünk arra, hogy irritálhatja a nyálkahártyát, a bőrt és égési sérüléseket is okozhat, ha a bőrön hígítatlanul alkalmazzuk. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek