Aktuális

Orbán Viktor és Sebastian Kurz Prágában találkoznak a V4-csúcson

Bors

Létrehozva: 2020.01.14.

Osztrák lapértesülés szerint a magyar miniszterelnök és az osztrák kancellár Prágában találkoznak a V4-csúcson.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az oe24.at információja szerint brüsszeli megbeszélései után Kurz csütörtökön Prágába utazik a V4-országok csúcstalálkozójára, ahol minden bizonnyal a migráció kezeléséről is szó esik majd.

A frissen kinevezett osztrák kancellár, aki másodszor tölti be ezt a posztot, Brüsszelben az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel találkozott a hétvégén.

Megbeszélésük után Kurz sajtótájékoztatóján azt mondta: „Ausztria Európa szívében helyezkedik el, és mindig nagyon jó kapcsolatot ápolt Kelet-Európával. Arra törekszünk, hogy megerősítsük ezt a köteléket.”

A nemzetközi migrációval kapcsolatban a kancellár aláhúzta, hogy különös figyelmet kell fordítani a külső határok védelmére, és minden erővel az illegális bevándorlás és az embercsempészet ellen kell küzdeni.

Ursula von der Leyen a kancellárral egyetértésben megállapította, hogy nagyon fontos lesz egy fenntartható egységes migrációs politika kialakítása a közeljövőben. Összpontosítani kell a külső határok védelmére, az emberkereskedelem elleni küzdelemre, és meg kell reformálni az úgynevezett „dublini rendszert”, amely a menedékjog iránti kérelem elbírálására vonatkozó feltételek és eljárási szabályok összességén alapul – mondta.

„Az első negyedév végére ki kell dolgoznunk egy hatékony módszert a migráció kezelésére. Ebből mindenkinek ki kell vennie a részét, beleértve a származási országokat is”- hangsúlyozta Von der Leyen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek