Aktuális

Orbán Viktor: Minden járványt komolyan kell venni

Bors

Létrehozva: 2020.01.31.

Egy operatív törzs jött létre a koronavírussal kapcsolatban, hogy minden eshetőségre felkészüljön Magyarország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban. A kormányfő szólt arról is, hogy a röszkei áttörés megmutatta, hogy továbbra is határvédelem és a migráció megfékezése az egyik legfontosabb feladat. 

Forrás: MTI

Orbán Viktor a koronavírussal kapcsolatban azt mondta, az egész világ egy nagy falu és ennek következménye, hogy ami az egyik végében történik az hamar átér a másik felére. Minden járványt komolyan kell venni, nem szabad elbagatelizálni a dolgot - tette hozzá. Baj nincs, de lehet - mondta a kormányfő. A kormánynak a legrosszabbra kell felkészülnie. A kormányfő kijelentette, hogy péntek reggel felállt egy operatív törzs Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével. Amit a védekezés érdekében meg lehet tenni, azt megtettük - mondta Orbán Viktor.  Orbán Viktor szerint a vírussal kapcsolatos rémhírterjesztés ellen fel kell lépni.

Továbbra is első helyen a határvédelem

A röszkei betöréssel kapcsolatban kijelentette, volt már egy ilyen kísérlet. Nem olyan könnyű betörni Magyarország területére, mivel nagyon komoly határzár épült fel – mondta Orbán Viktor. Szólt arról is, hogy akik jogellenesen betörtek az ország területére, azokat elítélik, és kiutasítják – tette hozzá. Orbán Viktor szólt arról is, hogy mintegy 100 ezer ember van a balkáni útvonalon, nő a nyomás a határsávon belül is. Megkétszereztük a határnál szolgálatot teljesítő katonák számát – tette hozzá. Eddig zsebpénznek sem nevezném, amit eddig az unió adott nekünk a határvédelemre – hangsúlyozta a kormányfő. Jó lenne, ha anyagi felelősséget is vállalna az unió. A tervezett uniós költségvetésnek nem a közös határt kell védenie, hanem az erre szánt összeget a sikeresen határt védő országoknak kell adni – tette hozzá.

Itt arról van szó, hogy a Soros-hálózat szervezi a teljes balkáni migrációt - mondta a kormányfő. Soros emberei mindenhol arról beszélnek, hogy a migráció jó dolog, minden vita mögött ez a véleménykülönbség áll – mondta a kormányfő. A mostani felvételekből világosan kiderül, hogy ezek katonakorú, megfelelően jól felkészített embere, nem a szél fújta őket ide. Továbbra is a határvédelem és a migráció megállítása az egyik legfontosabb feladat – mondta Orbán Viktor.

"Véget kell vetni a börtönbiznisznek"

A kormányfő szólt arról is, hogy még életében nem látott olyat, mint a börtönbiznisz. Olyan emberek, akik ügyvédnek mondják magukat, és 12 ezer pert indítanak Magyarország ellen Brüsszelben, nem tudom, mire kapták a diplomájukat, és hová tették az etikai kérdéseket? A leghatározottabban szeretnék fellépni a börtönbiznisszel szemben – tette hozzá. A cél, hogy ne lehessen hivatkozni a rossz körülményekre, ezért újabb épületeket nyithatunk meg – hangsúlyozta a kormányfő. A nemzetközi szerződések általános elvei nem rosszak, de amikor ezt a gyakorlatba alakítják át, akkor az egyezményekben szereplő kínzás fogalmát kimerítik – tette hozzá. Mindez messze túlnyúlik Magyarország lehetőségein. Az végképp arcpirító, hogy ezek az emberek végül erkölcsi elvekkel jönnek elő – mondta a kormányfő.

Gyöngyöspata: A tisztességes emberek számára elfogadhatatlan a helyzet

Gyöngyöspata esetében fontos kijelenteni, hogy a romák aránya csupán 20 százalék, és az a helyzet alakult ki, hogy az elmúlt években az iskolában áldatlan állapotok lettek. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a nem roma magyarok minderre úgy reagáltak arra, hogy szép lassan kivették a gyerekeiket és elvitték. A helyiek egy része úgy érzi, hogy a jogrendszer ellenük van, mi annak a 80 százaléknyi magyarnak az oldalán állunk, akik most Gyöngyöspatán hátrálásban vannak – tette hozzá.

Ez nem etnikai törésvonal, mivel a cigányok között is vannak olyanok, akik rendes oktatást szeretnének. Horváth Lászlót miniszteri biztossá nevezte ki a kormányfő, hogy kezelje a helyzetet. A tisztességes emberek számára elfogadhatatlan ez a helyzet – tette hozzá. Szólt arról is, hogy 2010-ben nagyon rossz helyzetben volt a cigányság, míg mostanra sokan visszatértek a munka világába. Megindult egy jó folyamat, amit az ilyen ügyek megakasztanak – tette hozzá.

Győr városa jó kezekben lesz. Magyarország fejlődéséhez olyan településekre van szükség, mint Győr - mondta a kormányfő. Egy feddhetetlen emberről van szó.

(Origo)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek