Aktuális

Varázslatos ügyességgel nyerték meg a cirkuszfesztivált

Hu-Zo

Létrehozva: 2020.01.15.

Ifj. Richter József és felesége Merrylu, valamint a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport vehette át a legjobb produkcióért járó Arany Pierrot- díjat a XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

Forrás: Bánkúti Sándor

A kínai csapat mindkét produkciójának egyik különlegessége az volt, hogy a felnőttek mellett sok ügyes gyerek produkálta ma­gát az artista és egyensúlyozó mutatványokban. Ez azért le­het érdekes hazánk számára, mert azt tervezik, hogy magyar osztály is indul majd ebben a kínai intézményben.

– A Pekingi Nemzetközi Artistaképző Iskolába sokszoros a túljelentkezés – mondta a Borsnak Jing Xjaoyi, a gyerekek edzője. – Jönnek egész Kínából, de külföldről is a hat-hét éves gyerekek. Az itt bemutatkozó csapatból a legfiatalabb 11, a legidősebb 14 éves. Nagyon fontos, hogy amíg járjuk a világot, addig is tudják tartani a szüleikkel a kapcsolatot. Ez a technika mai fejlettsége mellett már nem jelent problémát.

Ifj. Richter Jó­zsef az egyetlen magyar, aki a budapesti fesztivál történetében Arany Pierrot-díjat kapott, ráadásul immár másodszor.

– Amikor Mer­ryluval 2014-ben megismerkedtünk, már elkezdtünk ezen a lovas produkción dolgozni – me­sélte a díj­átadó másnapján a Borsnak Richter József.

– Két évvel ezelőtt, amikor Monte-Carlóban bemutattuk, Arany Bohóc-díjat kaptunk érte. Óriási élmény az itthoni siker. Már öt évre előre is kaptunk rengeteg meghívást a világban erre az előadásra, és országos turnéra is megyünk vele. Közben pedig már erősen gondolkodunk a családalapítás csúcsán, a kisbabán is – nevetett az ifjú Richter József.

Az est legboldogabb embere bizonyosan Maka Gyula műsorvezető volt, aki hét évvel ezelőtt a legfiatalabb konferansziéként került a cirkuszba, most pedig különdíjjal jutalmazták a munkájáért partnerével, Kellyvel, és ezzel a budapesti cirkuszfesztivál egyetlen díjazottja lett ebben a munkakörben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek