Alighanem Bábel István süti a világ legnagyobb rántott húsát. Az Öv utcai piacon található a Bádog Gundel, vagy másik becenevén a Pléh Csárda, egy horganyzott lemezből épült bódé, aminek a konyhája messze földön híres.
Egy nagydarab ember 1989. december 29-én egy szelet rántott húst kért Bábel Istvántól. Akkoriban még központilag szabályozták, mekkora legyen egy adag, ő pedig közölte, hogy amit a tányérjára kapott, a fél fogára sem elég.
– A megkötést 90-től eltörölték, és amikor pár nap múlva, január elején betért hozzám, úgy megpakoltam a tányérját marhapörkölttel, hogy még ő is elismeréssel nézett rám. Innen kezdôdött a történetünk. Olyan nagyevő emberek lettek a vendégeim, akik nem díszt szeretnek enni, hanem tényleg rendes ételt – mosolygott Bábel István, aki egyébként Bábel Balázs kalocsai érsekkel is rokonságban áll. Az egyházi vezető természetesen már többször tiszteletét is tette a híres falatozóban.
– Természetesen bármekkora rántott szeletet el tudunk készíteni. A legnagyobbat négy és fél kiló húsból készítettük, amikor az egyik barátom munkahelyén a főkönyvelő nyugdíjba ment, és a cég felkért bennünket, hogy segítsük Marit megtréfálni. A pékkel süttettek egy óriási zsemlét, harminckét darabnak megfelelő mennyiségű tésztából, ami végül 2 kiló 90 dekát nyomott. Az ételt majdnem úgy helyeztük az olajba, mint az almás pitét a tepsibe, nyújtófáról, és hárman hat csipesz segítségével fordítottuk meg és vettük ki – emlékezett Bábel, és elárulta, hogy a szendvicsből tizenöten laktak jól.
Az ismert vendéglős elárulta, hogy bizony még a jól sikerült házasságokhoz is hozzájárult a rántott húsa.
– Az egyik törzsvendégem fogadott egy kolléganőjével, hogy tud-e akkora szelet húst vinni neki, amit a hölgy nem tud elfogyasztani. Amennyiben megeszi, a férfi vesz neki egy okostelefont, de ha nem, elmennek együtt egy wellnesshétvégére. Végül úgy alakult, hogy a lány éppen csak ránézett a tálcára, közölte, mehetnek csomagolni. Később összeházasodtak és három gyermekük született.