Aktuális

Hétköznapi hős: Egy recept összes hozzávalója a legjobb adomány

H. R.

Létrehozva: 2020.02.02.

Simon-Eőry Mercedes egyszer belevágott, és azóta nem tudja megállni, hogy ne segítsen másokon. A munkája mellett válogatja és viszi ki az adományokat a négygyermekes anyuka.

Tíz éve kezdődött minden. A vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára szervezett először gyűjtést Simon-Eőry Mercedes, aki akkor még tanárként dolgozott. Azóta már elköltözött, szakmát váltott, most pszichoterapeuta, magánpraxist is vállal, négy gyereket nevel, de emellett is szakít időt arra, hogy másokon segíthessen. Az egyszeri kezdeményezés mostanra úgy kinőtte magát, hogy az Angyaljárat kis közössége már az alapítványi bejegyzésre vár. Legfőbb segítsége jelenleg a család és a barátok. Merci mind a négy gyereke szerepet vállal, közülük Marcira hárul a legtöbb.

Na és hogy miért csinálják? Hogy lássák az örömöt a rászorulók arcán.

Négyszáz család a cél

Amilyen kicsi szerveződés még az Angyaljárat, annál nagyobb az idei célkitűzésük.

– Jelenleg négyszáz család várakozik arra, hogy segítsünk nekik. Van köztük olyan, amelyik egy ideig anyagi segítségre, mások rendszeres élelmiszer- adományokra szorulnak. Sok gyerekes családot ruhákkal tudunk ellátni. Szeretnénk mindegyikük vágyát valóra váltani – mondta a Vasárnapi Borsnak Mercedes.

Ezer kilométer hetente

Az Angyaljárat elnevezés nem véletlen: folyamatosan osztják az adományokat országszerte. A legutóbb is majd 900 kilométert tettek bele a Strausz Kft. által felajánlott furgonba.

– Több családnál is voltunk, összesen hét településen osztottunk adományokat a múlt hétvégén. Hatalmas segítség volt a furgon, mert a saját kocsinkkal ekkora távot már nem mernék megtenni, ráadásul nem is tudtunk volna ennyi mindent elvinni – jegyezte meg Mercedes. Fogadj örökbe családot! Új kezdeményezésen is jár az ötletgazda agya: egy különleges támogatási formát szeretne a jövőben bevezetni.

– Volt már rá példa, hogy a felajánlók kérték, hadd támogassák egy éven keresztül ugyanazt a családot. Innen jött az ötlet, hogy erre külön lehetőséget kellene biztosítani minden minket segíteni vágyónak – mesélte. A tervek szerint lesz lehetőség pénzzel, ruhával, élelmiszerrel is támogatni egy-egy családot.

Egy komplett fogás

A kisebb szervezeteknek, mint amilyen az Angyaljárat is, olykor nagy fejtörést okoz a felajánlott élelmiszerek szétosztása. A jó­szívvel adott liszt, vagy krumpli mellé kell még valami, hogy komplett étel készülhessen belőle.

– Azoktól, akik élelmiszerrel szeretnének támogatni minket, azt szoktam kérni, hogy gondolják végig, válasszanak egy vagy akár több ételt, és ahhoz az összes alapanyagot vegyék meg. Nem kell nagy dologra gondolni: jó a krumplis tészta is. A lényeg, hogy minden hozzávaló legyen meg hozzá. Hiszen akinek nincs mód­ja megvenni a krumplit, annak a tésztát, a hagymát és a fűszerpaprikát sincs.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek