A búzafű egyszerűen előállítható zöld élelmiszer. Fél napos áztatás, egynapos csíráztatás után földbe vetve nyolc-tíz nap alatt, tizenöt-húsz centis zöld füvet kapunk. Önmagában is ehető salátaként, kipréselve pedig a levét ihatjuk.
A friss búzafűből préselt édeskés ízű ital régóta ismert. Gazdag fehérjékben és ásványi anyagokban, tartalmaz A-, B-komplex, C-, E- és K- vitamint, fehérjeépítő aminosavat. A természetes klorofill legjobb forrása.
Gyógyhatásai: növeli a szervezet energiaszintjét, erősíti az immunrendszert. Lúgosít, méregtelenít, semlegesíti a testben található toxinokat, tisztítja a vért, a májat, az epét, a vastagbelet. A klorofill jótékonyan befolyásolja a vércukorszintet. Gyors energiaforrás, ami különösen hasznos a sportolók számára. Segíti az emésztést. Csökkenti a magas vérnyomást és erősíti a hajszálerek falát. Lassítja az öregedést és véd a kimerülés ellen. Hatékony kiegészítője minden tisztító-és salaktalanítókúrának.
Külsőleg: kitűnő bőrtisztító, a bőrön keresztül felszívódnak belőle a tápanyagok. A mosdóvízben használva puhává teszi a bőrt. Fürdővízbe téve nyugtató hatású.
Tipp: a búzafűlébe mártott vatta bőrre helyezve enyhíti a rovarcsípés okozta viszkető érzést, tisztítja a pattanásos arcbőrt, gyorsítja az ekcéma gyógyulását.
Fogyasztása: a nap során kis mennyiségekben, lassan, kanalanként kortyolgatva kell inni. Erősítőkúrához: 1 decilitert osszon be a nap során. Mindig frissen préselve fogyassza! Eleinte okozhat hasmenést, de a szervezet hamar megszokja.