Forrás: Shutterstock
Tavasszal egyre több vágott virágot tudunk hazavinni. Mutatunk néhány trükköt, melyektől tovább frissek maradnak a vázába állított szálak.
1. Mindig csak tisztára mosott vázába helyezzük azokat, így csökken a baktériumok és mikroorganizmusok száma, és nem fertőződik meg a virág. Lehetőleg olyan edényt válasszunk, amiben kényelmesen elférnek és nem kerülnek túl közel egymáshoz a szárak.
2. Aki azt szeretné, hogy tovább virágozzon a csokor, az nem hideg, hanem langyos vízbe állítsa azt. A frissen vágott virág ugyanis a meleg vizet könnyebben felszívja, mint a hideget. Az éppen virágzó virágoknak nem tesz jót a hideg víz.
3. Távolítsa el azokat az alsó leveleket, melyek már elmerülnének a vízben. Ezek könnyen elkezdenek rohadni a vízben, és ez táptalaja lenne a baktériumoknak, amik megfertőznék a többi részét is a növénynek.