Aktuális

Egy tudós szerint az olaszok rosszul kezelték a koronavírus-járványt

Bors

Létrehozva: 2020.03.31.

A tekintélyes olasz szakember megkérdőjelezi honfitársai vírus ellenes stratégiáját.

Bár Olaszország három hete gyakorlatilag teljes vesztegzár alatt van, az új koronavírus-fertőzések száma még az elmúlt napokban is 4-6000 között volt. Ennek oka pedig Andrea Crisanti, a padovai egyetem mikrobiológus-virológusa szerint az, hogy az országban nem a megfelelő döntéseket hozták annak érdekében, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék a koronavírus-fertőzések számát.

Veneto tartomány járványügyi tanácsadója a Radio Capitalnak azt nyilatkozta, hogy az új fertőzések száma azért lehet még továbbra is ennyire magas, mert a családtagok egyszerűen továbbfertőzték egymást. A szakember szerint nagy hiba volt az enyhe tünetekkel rendelkező, koronavírussal diagnosztizáltak számára házi karantént elrendelni, mert ezek az emberek a családtagjaikat gond nélkül megfertőzhették. Criscanti a kínai példát vette elő, ahol decemberben az első fertőzött betegeket azonnal elszeparálták családjuktól, és még a tünetmenteseket is erre a célra létrehozott központokban különítették el.

– Valaki foglalkozik azzal a problémával, hogy minden megszorító intézkedés, korlátozás ellenére még mindig sok az új fertőzött? Megkérdezik, hogy azok az emberek vajon fertőztek-e tovább családjukban, akik otthon és nem a kórházakban voltak betegek? Véleményünk szerint a fertőzések otthon is folytatódtak – magyarázta Crisanti, akinek szavait alátámasztja, hogy míg az általa irányított tartományban „csak” 400 áldozatot követelt a koronavírus okozta COVID-19 betegség, addig a szomszédos Lombardiában közel 7000-et. Venetoban sokkal több tesztet végeztek el, míg Lombardiában csak a súlyos tünetekkel rendelkezőket vizsgálták és csak kórházakban.

– Sokkal agresszívebbnek kellene lennünk azoknak a betegeknek az azonosításában, akik nem a kórházakban fekszenek. El kell mennünk az otthonaikba, tesztelni kell őket, a családtagjaikat, a barátaikat, a szomszédaikat, és azoknak, akiknek a mintája pozitív lesz, ha az egészségi állapotuk, el kell hogy hagyják a házukat.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek