Aktuális

Egyik államból a másikba zuhant a balesetben – 200 milliót kapott Mária

B. B.

Létrehozva: 2020.03.16.

Közel 200 millió forintot nyert ügyvédje annak a magyar asszonynak, akit egy kocsi gázolt el New York és New Jersey határán. A nő olyan hatalmas ütést kapott, hogy egyik államból a másikba zuhant.

Forrás: Facebook

200 millió forintos kártérítés és egy arcát helyrehozó plasztikai műtét ütötte a markát annak a magyar nőnek, aki brutális gázolás áldozata lett Amerikában. Mária, a magyar származású kozmetikus, aki már évek óta a New York-beli Manhattan városrészben él férjével és gyerekeivel, gyanútlanul sétált egyik nap a helyi George Washington hídon, amikor egy autós robogott át a hídon. A kocsi sofőrje észrevett egy motorost, akinek nekiment volna, ha nem rántja félre a kormányt – egyenesen Máriának. Az asszonyt olyan erővel gázolta el, hogy New York államból az azzal határos New Jersey államba repült át. Csodával határos módon nem szenvedett súlyosabb sérülést, az orra azonban eltört:

– A kozmetikai iparban dolgozik, arcokkal foglalkozik, így érthető, hogy érzékenyen érintette a külsejét ért változás – magyarázta a Borsnak az asszony magyar származású védője, Rónai Péter sztárügyvéd, aki korábban a tragikus kacsahajóbalesetben és a Costa Concordia hajóbalesetében is sikerrel képviselte a magyar áldozatokat. Ezt az ügyet bonyolította az is, hogy két állam hatá­rán történt a baleset:

– Amerikában minden államban más törvények vannak, itt pedig voltaképpen egyik államból zuhant a másik államba a védencem, így két állam hatá-rán, mindkettő törvényeit figyelembe véve kellett dolgoznunk – mesélte. A per sikerrel zárult, Mária ugyanis nem csak a korrekciós műtéthez, de 650 ezer dolláros, azaz több mint 200 millió forintos kártérítéshez jutott. Az ügyvéd azonban nem elégedett, ugyanis még vas-kosabb kártérítésre is esélyük lett volna:

– Nem vagyok teljesen megelégedve az eredménnyel, azonban védencem be akarta fejezni a pereskedést, így végül megegyeztünk.

Magyarokat képvisel

Rónai Péter sztárügyvéd a 2010-es kacsahajóbaleset károsultjainak védelmével robbant be a magyar köztudatba, amikor az áldozatok családjának 17 millió dolláros, azaz közel 5 milliárd forintos kártérítést ítéltek meg. Ő képviselte emellett a tragikus sorsú hegedűművész, Fehér Miklós családját is, aki a Costa Concordia hajóbalesetében vesztette életét 2012-ben. Ők végül közel 220 millió forintos kárpótlást kaptak.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek