Aktuális

Elhagyta a férje a pártanácsadót

L. P.

Létrehozva: 2020.03.19.

Dr. Belső Nóra saját tapasztalati útján még nagyobb segítséget tud nyújtani a válságba került házasságokon, ugyan is el kellett fogadja férje új életet akar nélküle.

Minden ember életében vannak törések és csalódások még a azoknak is akiknek a hivatásuk épp az, hogy az ilyen helyzetbe került embereken segítsenek. Belső Nóra pszichiáter is átesett élete legnagyobb csalódásán: tönkrement a húsz éves házassága – ezt először az ATV Húzós műsorában árulta el Rónai Egonnak. A párkapcsolati tanácsokat is adó szakember azonban úgy érzi, hogy mindezek után, saját élményei által talán jobban tud segíteni másoknak az érzelmeik feldolgozásában.

– Nem egy új történet ez az életemben, ettől függetlenül a házasságról alkotott véleményem nem változott: pártolom az örökké tartó kapcsolatot, bármennyire is nagy fájdalomként éltem meg a saját házasságom elvesztését – válaszolta megkeresésünkre Nóra, aki nagyon szerette volna megmenteni a harmincéves kapcsolatot.

– Váratlanul ért, hogy válni fogunk. Nem akartam és szerettem volna megoldani a problémáinkat, de egyedül kevés voltam hozzá, ezt a másik félnek is ugyanúgy akarnia kellett volna.Több mint három évig tartott a végső döntés.

Nóra azért is nehezen dolgozta fel a csalódást, mert válaszok és okok nélkül maradt.

– Próbáltam megtudni, hogy mi az ami már nem tetszik bennem, vagy miken kéne változtatnom, változtatnunk, de ő csak annyit felelt, úgy vagyok jó ahogy vagyok, mint anya, mint szerető és mint minden. Egy hosszú távú kapcsolatban nehézség lehet az is, hogy a két ember változik és ez nem mindig egy irányú. Ez a legnehezebb, mert el kellett fogadnom, hogy talán ő változott meg, hozott egy döntést tőlem függetlenül. Közel ötvenévesen új életet akart. Azt érezte, hogy be kell pótolnia valamit. Ezt kénytelen voltam elfogadni – mesélte el lapuknak a pszichiáter, aki a magánéleti válsága miatt segítséghez is fordult egy kollégájához.

– Nem titok, még segítséget is kértem, hogy a gyermekeink, a férjem és még én is a lehető legkisebb sérüléssel ússzuk meg ezt az időszakot.

Bár kudarccal végződött, Nóra egy percét sem bánja a házasságának, sőt, azóta is jóban van volt férjével, a saját tapasztalatait pedig a hivatásában hasznosítja.

– Az új könyvemben ez inspirált a leginkább, hogy bemutassam a legkritikusabb életszakaszainkat, amelyket ismerve, az önismeretünk által könnyebben juthatunk ki a hullámvölgyekből. Így a címe is az lett: Életciklusok, hangulatzavarok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek