Aktuális

Felfüggesztettel megúszhatja a 25 kutyát tartó lajosmizsei állatkínzó

Bors

Létrehozva: 2020.03.14.

Forrás: pexels

A vád szerint a 37 éves elkövető 2015. július 7. napja és 2016. január 21. napja között egy lajosmizsei tanyán változó létszámban, de legalább 25 különféle, főként német juhász jellegű keverék kutyákat tartott. A vádlott az állatok nyakáról a nyakörveket nem vette le, tartósan kikötötte őket egy rövid, 2 méter hosszúságú lánccal. A vádlott csak alkalmanként jelent meg a tanyán, így az állatok megfelelő etetéséről, ivóvízzel való ellátásáról, ápolásáról nem gondoskodott.

Az állatok részére nem biztosított védett, zárt helyet, búvóhelyet sem, így ki voltak téve az időjárás viszontagságainak is. Az ivóvíz hiányából fakadó szomjúság az állatoknak fulladáshoz hasonló különös szenvedést okozott. A tanyán tartott kutyák állapotát észlelve állatvédő szervezetek rendszeresen jártak a helyszínre az állatok etetése, itatása céljából, ennek köszönhető, hogy azok nem pusztultak el, nem szenvedtek maradandó egészségkárosodást.

A vádlott többszöri felszólítás ellenére sem változtatott a helyzeten, így a helyi állatvédő szervezetek munkatársai 2016. január 21. napján a kutyákat elszállították. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az ügyben akár határozathozatal is várható a Kecskeméti Járásbíróságon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek