Aktuális

12 éves, koronavírusos kislány: Két percre meghaltam

Bors

Létrehozva: 2020.04.30.

Juliet Daly a fertőzés következtében súlyos légzőszervi és szívproblémákkal került be a kórházba.

Egy interjúban mesélt a megpróbáltatásairól a tini, aki 21 nappal ezelőtt fertőződött meg a COVID-19 vírussal. Szívelégtelenséggel és gyomorpanaszokkal került a New Orleans-i Ochsner Medical Centerbe.

Nem akart enyhülni a gyomorfájdalmam, nem tudtam megmozdulni, azt akartam, hogy vége legyen – mesélte a lány.

Juliet azonnal az intenzív osztályra és lélegeztetőgépre került, itt nem sokkal később megállt a szíve.

Két percre meghaltam, minden elsötétült körülöttem – mesélte remegő hangon a lány.

A vírus megfertőzte a szívizmokat, emiatt bénulást okozott a lánynál– nyilatkozta a kezelőorvosa, Dr. Jake Kleinmahon. Mielőtt 100%-os lett a vírus tesztje, gyomorfájdalmakra panaszkodott a lány, ami azért furcsa mert ezen felül semmilyen klasszikus koronavírusos tünetet, láz, köhögés nem mutatott Juliet.

Nagyon tanulságos a lány története, hiszen ezt a diagnózist más országok egészségügyi szakembereihez is eljuttattuk, a klasszikus tünetek hiánya, a gyomorfájdalom, a szívizom gyulladása olyan információk, amelyekkel életet menthetnek az orvosok a világ másik pontján – állítja az orvos. Más nemzetek, Olaszország, Franciaország, Spanyolország is azonnal megosztja a tapasztalatait másokkal, ide tartozik a Juliethez nagyon hasonló esetek is. Onnan is jelentettek már gyerekeknél gyulladásos panaszokat, a láz és köhögés hiányát. A bűnös pedig itt is a COVID-19 volt.

A legtöbb beteg gyerek gyorsan és viszonylag könnyen vészeli át a fertőzést, már ha egyáltalán produkál tüneteteket – meséli Sally Goza, az Amerikai Gyerekgyógyászati Akadémia elnöke.

Juliet már jól van, orvosai szerint teljesen fel fog épülni. Anyja minden este ellenőrzi lánya pulzusát, nagyon hálás az orvosoknak, hogy megmentették a lánya életét.

via

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek