Aktuális

Itt a válasz: ez lehet az oka, hogy a koronavírus az egészséges fiatalokra is halálos

Bors

Létrehozva: 2020.04.08.

Szakértők szerint megvan az oka a tragikus jelenségnek, amire egyre több igazolt esetet regisztrálnak, azaz kiderült, miért halnak bele a koronavírusba az egészséges fiatalok is.

Habár eddig úgy tudtuk, legfőképp idősekre, és krónikus betegekre jelent komoly veszélyt a koronavírus-fertőzés, egyre gyakrabban tlaálkozhatunk olyan halálos áldozat hírével, aki amellett, hogy egészséges, tizen-, huszonéves, esetleg a harmincas éveiben jár, sőt, több tíz év alatti tragikus esete is ismert.

Orvosi kutatók egy csapata nemrég összeállt, hogy kiderítse, mi áll ezeknek a tragikus haláloknak a hátterében. Három lehetséges okra derült fény.

Mint kiderült, az ilyen esetekért egy ACE2 nevű gén is lehet felelős, amely előfordulása megkönnyíthetik, vagy épp megnehezíthetik a vírus bejutását a sejtekbe. 

– Egyes fiatal, egészséges embereknél előfordulhat a túlzottan reaktív immunrendszer, ami egy vírusos megbetegedés során masszív gyulladásviharhoz vezethet, ez pedig túlterhelheti a tüdőt, vagy más szerveket. Ebben az esetben nem a legyengült vagy az idős immunrendszer okozza a problémát, épphogy a túl jól működő – magyarázta Dr. Sanjay Gupta idegsebész.

A harmadik, legegyszerűbb indok a tragikus kimenetelű esetekre a fiatalok elképzelése, miszerint ők sérthetetlenek. Ebben az esetben az önmagát egészségesnek hitt egyén nem tartja be az egészségügyi előírásokat, nem alkalmazzák az óvintézkedéseket, figyelmen kívül hagyják a járványügyi helyzetet, ezáltal sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve.

(via)
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek