Aktuális

Karácsony kérje ki a budapestiek véleményét a sebességkorlátozásokról!

Bors

Létrehozva: 2020.04.28.

Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője közleményt adott ki a főpolgármester tervezett intézkedéséről.

Példátlan döntés meghozatalára készül Karácsony Gergely főpolgármester.

A járványügyi vészhelyzet és annak gazdasági hatásainak kezelése helyett a Fővárosi Közgyűlés összehívása nélkül elfogadni tervez egy általános sebességkorlátozásról szóló javaslatot. Ennek értelmében kidolgoztatná és 2021-től bevezetné a 70-km/h-ás sebességhatárok megszüntetését a budapesti gyorsforgalmi és autópálya bevezető utakon, az összes többi fővárosi közúton és utcán pedig egységesen 30 km/óra lenne a legnagyobb megengedett sebesség.

Arra kérjük, hogy mutassa be a döntésének racionalitását, a rendelkezésére álló hatástanulmányokat és szakértői állásfoglalásokat, az intézkedések várható eredményét!

Karácsony Gergely a kampányában sokszor megígérte, hogy párbeszédet folytat majd a lakossággal Budapest aktuális kérdéseiről és kikéri véleményüket konkrét projektek esetében. Most mégis a budapestiek feje felett, egyedül tervez egy ilyen horderejű koncepciót kidolgoztatni és bevezettetni, bármilyen társadalmi egyeztetés vagy hatástanulmány nélkül.

Ha Karácsony Gergelynek valóban fontos a részvételiség, itt az idő, hogy megkérdezze a budapestieket, ők valójában mit szeretnének. Arra kérjük a főpolgármestert, hogy vegye komolyan a kérdést és az intézkedéscsomag elfogadása előtt tegye lehetővé a budapestiek számára, hogy véleményt nyilváníthassanak a mindennapi életüket ilyen jelentősen befolyásoló ügyben – közölte a kormánypárti politikus.

(Ripost)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek