Aktuális

Koronavírus-vészhelyzet Magyarországon, 29. nap – Összefoglaló

Bors

Létrehozva: 2020.04.09.

Cikkünk folyamatosan frissül!

A legfontosabb hazai koronavírus-hírek

Újabb 8 ember vesztette életét Magyarországon a koronavírus miatt. A fertőzöttek száma pedig 980 - jelentették be csütörtök reggel. A mai napig 96-an távozhattak gyógyultan a kórházból.

A gyógyultak között van egy hétéves kislány is, aki még március 22-én került a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának intenzív osztályára. 

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójának elején elhangzott: a Pesti Úti Idősek Otthonában több mint száz koronavírus-fertőzöttről tudnak jelenleg. A hatóság emberei jelenleg is a helyszínen vannak, valamint Müller Cecília országos tisztifőorvos is az intézménybe siet a tájékoztató után.

A tájékoztatón Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a közelgő érettségit érintő kérdésekről. Javaslatuk szerint idén ahol lehetséges, ott csak írásbeli érettségit tartanak. Erről itt olvashat részletesebben.

* * *

A fogyasztóvédelem már február végétől kiemelten vizsgálja, hogy a kereskedők nem élnek-e vissza a veszélyhelyzettel. Március közepén nagy felháborodást keltett például egy piaci hentes, aki méregdrágán kínálta a csirkehúst. A vállalkozót egy friss döntés értelmében 300 ezer forintra bírságolták.

Nemzetközi koronavírus-hírek

Csütörtök reggel a beazonosított koronavírus-fertőzések száma a világon 1,518,719. A járvány következtében 88,502 ember vesztette életét. A gyógyultak száma 330,589. További adatokat a járvány terjedésének jelenlegi állapotáról ide kattintva talál.

Környező országok

Míg Szerbia és Montenegró szigorított a kijárási tilalmon, addig Csehországban (szigorodó higiéniai előírások mellett) egyre több üzlet nyílik meg.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek