Aktuális

Nyilvánosságra hozta az IKEA a húsgolyó receptjét

Bors

Létrehozva: 2020.04.21.

A világjárvány miatt szerte a világon bezártak az IKEA áruházai, de most már annak sem kell szomorkodnia, aki nem vásárolt be időben a hírneves húsgolyókból.

Forrás: Freepik

Míg a legtöbb cég általában titkolja, hogy hogyan készülnek termékei, az IKEA marketingesei ezt nem így látják. Tudják, hogy szerte a világon számos rajongója van a húsgolyóiknak, amit készen az étterem részen mindig lehet kapni, de jó ideje haza is lehet vinni a fagyasztott változatot. Illetve most ugyebár nem lehet, hiszen a legtöbb IKEA-áruház ideiglenesen zárva tart a világjárvány miatt, épp ezért úgy gondolták, megosztják vásárlóikkal a legendás golyók eddig féltve őrzött receptjét.

Sőt, egy jópofa, az áruház termékeire jellemző „szerelési” útmutatót is adtak IKEA-stílusban a svéd finomság elkészítéséhez.

De lássuk, mi is kell pontosan a svéd húsgolyókhoz:

Húsgolyók:

* 0,5 kg darált marhahús

* 25 dkg darált sertéshús

* 1 fej apróra vágott vöröhagyma

* 1 gerezd zúzott fokhagyma

* 10 dkg zsemlemorzsa

* 1 tojás

* 5 evőkanál tej

* bőséges só, bors

Barna mártás:

* olaj

* 4 dkg vaj

* 4 dkg liszt

* 1,5 dl zöldség alaplé

* 1,5 dl zsíros tejszín

* 1 teáskanál dijoni mustár

* 2 teáskanál szójaszósz

ELKÉSZÍTÉS:

A húsgolyókhoz keverjen mindent össze, formázzon apró golyókat, majd hűtőben két órát pihentesse, ez ugyanis segít megtartani az alakjukat sütés közben is. Egy serpenyőben hevítsen olajat, pirítsa meg a golyók minden oldalát barnára, majd tegye a húsgolyókat hőálló tálba és további 30 percig süsse lefedve 180 fokos sötőben.

A mártáshoz a vajból és a lisztből készítsen világos rántást, adja hozzá a zöldség alaplevet, tejszínt és a többi hozzávalót. Forralja addig, amíg a szósz besűrűsödik.

Tálalja az ételt krumplipürével vagy főtt krumplival!

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek