Aktuális

Operatív törzs sajtótájékoztató: 21 főre nőtt a Pesti úti idősotthonban meghaltak száma

Címkék
koronavírus

Bors

Létrehozva: 2020.04.18.

Cikkünk folyamatosan frissül.

1834 főre nőtt a Magyarországon azonosított koronavírus-fertőzöttek száma szombatra

- közölte a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt újabb 16 krónikus beteg, egy 42 éves nő kivételével mind idősek. Ezzel 172 főre emelkedett a halottak száma.

újabb 11 vállalthoz küldtek honvédelmi irányító törzset

Ruszin Romulusz a Honvédelmi Minisztérium miniszteri titkárságvezetője a szombati sajótájékoztatón közölte, újabb 11 vállalthoz küldtek honvédelmi irányító törzset ezen a héten, így már 104 cégnél vannak katonák és rendőrök. Ezek létfontosságú vállalatok a vírus veszélyhelyzet kezeléséhez.

befejezték a Pesti úti idősotthon fertőtlenítését

Tegnap befejezték a Pesti úti idősotthon fertőtlenítését - közölte. A hat nap alatt a zászlóalj katonái több mint 45 ezer négyzetméter belterületet, valamint közel 30 ezer négyzetméter külterületet mentesítettek, és ennek során 1500 liter vegyivédelmi mentesítőanyagot használtak fel. A magyar honvédség felkészült, hogy hasonló fertőtlenítéseket végre tudjon hajtani.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a szombati sajtótájékoztatón megköszönte a katonák segítségét a Pesti úti idősotthon fertőtlenítésében.

Hozzátette, bár folyamatosan nő a fertőzöttek száma, de még nem olyan mértékű, hogy robbanásról lehetne beszélni. Ettől függetlenül mindenféle forgatókönyvre fel kell készülni - hívta fel a figyelmet.

A szociális intézményekben is nő a fertőzöttek száma

Az országos tisztifőorvos kiemelte, az elmúlt napon egy 42 éve nő is meghalt, akinek számos alapbetegsége volt, így kiemelt kockázatúnak számít. Több mint százzal emelkedett az elmúlt napokban azoknak a száma, akiknek olyan súlyosak a tüneteik, hogy kórházi ellátásra szorulnak. 829-en vannak kórházban, tehát az ő állapotuk súlyosabb. Közülük 60 főt tartanak lélegeztető gépen. Müller Cecília szerint még tart a járvány emelkedő tendenciája.

A honvédség továbbra is részt vesz a déli határzár biztosításában

Műveleti területeken, több mint ezer katona teljesít szolgálatot, mind jól vannak, nincs közöttük fertőzött. Azokon a műveleti területeken, ahol a nemzetközi parancsnok úgy döntött, hogy csökkenti a létszámot, onnan Magyarország is kivonja erőit. Így szállítottak haza Maliból egy kisebb kontingenst - mondta Ruszin Romulusz.

A honvédség továbbra is részt vesz a déli határzár biztosításában és ott vannak a katonák az északi és nyugati határ mentén. Támogatják a rendőrséget a hummanitárius korridor fenntartásában és a nagyvárosokban lehet katonákkal találkozni. Részt vesznek a védekezéshez szükséges anyagokat tároló raktárak őrzésében is.

231 gyógyult

231-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 21 főre nőtt a Pesti úti idősotthonban meghaltak száma is.

829 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív esetek száma országosan 1431.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek