Aktuális

Szijjártó Péter: az elmúlt 24 órában több, mint 10 millió maszk érkezett – videó!

Bors

Létrehozva: 2020.04.15.

Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalán számolt be az elmúlt 24 órában érkezett védekezési eszközökről, melyek között maszkok, fertőtlenítőszerek és köpenyek is vannak.

Forrás: MTI

Az elmúlt 24 óra mérlege: 10 millió 700 ezer maszk, 900 liter fertőtlenítő folyadék és 24 600 izolációs köpeny – emelte ki Facebook oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter a hazánkba érkezett védőfelszerelések kapcsán.

A külügyminiszter az MTI-nek arról is beszámolt: az egészségügyi védekezés sikere szempontjából továbbra is az a kulcskérdés, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű speciális védőeszközök rendelkezésre álljanak az orvosok és ápolók számára, mert így lehet megvédeni őket a fertőzéstől és így lehet lehetővé tenni számukra, hogy az elkövetkező időben is eredményesen végezzék azt a rendkívül fontos munkát, amelyet az elmúlt hónapokban is kiválóan teljesítettek.

Szijjártó Péter kiemelte: ezért is folyamatos a Kína és Magyarország közötti légihíd működése, ezen keresztül már több tízmillió darab speciális védőeszköz érkezett Magyarországra.A külügyminiszter hozzátette: a Kína és Magyarország közötti léghíd működése ezután is folyamatos lesz, csütörtökön újabb repülőgép érkezik Budapestre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek