Aktuális

Top 7 amerikai program a kanapéról

Címkék
érdekesség

Bors

Létrehozva: 2020.04.19.

Mindig is egy nagy amerikai körutazásról álmodozott? Most itt a lehetőség! Persze nem azt mondjuk, hogy kezdjen csomagolni a koronavírus-járvány kellős közepén, valójában az otthonából, de még a kanapéjáról sem kell kimozdulnia ahhoz, hogy virtuális sétát tegyen az USA-ban.

Forrás: AFP

1. Múzeumlátogatás

A Google Arts and Culture világszerte több mint 2500 múzeummal és galériával társult, hogy virtuális túrákat kínálhassanak róluk. Köztük van a New York-i Modern Művészeti Múzeum is, ami több mint 200 770 tárgyon keresztül mutatja be 5000 év történelmét.

De a Google virtuális túrája segítségével körbejárható a USS Intrepid repülőgép-hordozó, és az Ovális Iroda is.

2. Városnéző séta

New Yorkban egy profi idegenvezető által készített virtuális sétát tehet a Central Parkban a youvisit.com oldalon, vagy egy kattintással arrébb az USA legrégebbi történelmi emlékeit fedezheti fel 360°-os panorámatúrán Philadelphiában, de ugyanígy Las Vegas vagy Chichago is bejárható.

3. Nemzeti Parkok

Akik a természet szépségeire vágynak a négy fal között, azoknak a Google Arts and Culture az Amerikai Nemzeti Park Szolgálattal együttműködve, vadőrök narrációjával mutatja be az ország legnépszerűbb nemzeti parkjait.

Olyan gyönyörű tájakra kalauzolnak, mint a Yellowstone, a Yosemite, a Bryce Canyon, az alaszkai fagyos tájak, vagy épp a Hawaii Vulkánok Nemzeti Park.

4. Élő webkamerák

24 órás folyamatos élő közvetítésekkel is bepillanthatunk számos ikonikus amerikai város jelenlegi mindennapjaiba.

A webkameráknak köszönhetően akár most is ránézhet, hogy mi történik éppen  a Times  Square-en vagy a Szabadság-szobornál.

5. Témaparkok

A koronavírus miatt bezárt már az összes híres témapark is az Amerikai Egyesült Államokban, virtuálisan viszont bejárhatjuk őket és néhány játékot is kipróbálhatunk.

A Disneyland Resort és a Walt Disney World Resort a Google Street View segítségével már egy ideje körbejárható, és sok YouTube videó is megtalálható az egyes vidámparki elemekről, például a Space Mountain-ről.

6. Előadások

A New York-i Metropolitan Operából március közepétől minden este ingyen nézhet egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető a honlapon (www.metopera.org).

A Brodway színházai is bezártak, de a leghíresebb musicalek most megnézhetőek az interneten a www.broadwayhd.com  weboldalon.

7. Állatkertek

Számos hely kínál élő webkamerás közvetítéseket, így otthonról is megnézhetjük, mivel töltik az időt az oroszlánok és a pingvinek.

Erre leginkább a San Diego-i állatkertet és az atlantai Georgia Aqua­riumot ajánljuk. Honlapjukon a „live cam” ikonra kell kattintani. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek